vranes

Vraneš ne može da računa na kompletan tim

Selektor ženskog teniskog nacionalnog tima Srbije Dejan Vraneš rekao je danas da reprezentacija neće biti kompletna u meču sa Slovakinjama u Fed kupu zbog povrede Jelene Janković, a da je nastup Ane Ivanović takođe pod znakom pitanja.
-Jelena je povredila trbušni mišić, a Ana vuče povredu ramenog mišića – kazao je Vraneš na konferenciji za novinare u Nišu.
-Nadamo se da će Ana sanirati povredu – rekao je Vraneš i otkrio da i Bojana Jovanovski ima problem sa povredom leđa.
Prema njegovim rečima, „povrede otežavaju stvar, ali očekujemo podršku niške publike, kao i u Dejvis kupu“. Vraneš je rekao da Slovakinje nisu postizale zapaženije rezultet u poslednje vreme, a prednost srpske reprezetacije je, osim domaće publike, timski duh, dobra atmosfera i visoka motivisanost naših devojaka.
Govoreći o protivniku, Vraneš je je naveo da Slovakinje dugo igraju zajedno, da su došle u najjačem sastavu i da su izuzetno motivisane.
-Pripremamo se da odigramo što bolje i da pobedimo ako je to moguće – kazao je selektor srpske reprezentacije.
Bojana Jovanovski je rekla da je, „uz terapije, trenirala više iz mesta“, kao i da nije vežbala servis.
Aleksandra Krunić je istakla da je selektoru najteže jer nema kompletan tim, kao i da to stvara dodatni pritisak koji, veruju u srpskom timu, neće uticati na konačan ishod meča.
Vesna Dolonc je rekla da se raduje prvom nastupu za reprezentaciju, da je ona rođena u Moskvi, ali i da je njen otac iz Niša, iz grada u kome ona ima svoje prijatelje i rodbinu. Fed kup meč prvog kola Svetske grupe između Srbije i Slovačke igra se 9. i 10. februara u niškoj dvorani „Čair“.

Povezana vest:  Troicki eliminisan od Basilašvilija u Čengduu