spanija_logoŠPANSKA LIGA, Vesti
Samo ne Xavi
Predstojeći derbi između Reala i Barselone mogao bi da odluči i o novom prvaku Španije. Gosti će se osloniti na zahuktalog i praktično nezaustavljivog Messija, dok Madriđani imaju prednost domaćeg terena i publiku na svojoj strani. Ipak, Iker Casillas, reprezentativni golman, ne strahuje najviše od Argentinca:
– Iz godine u godinu novinari me pitaju čija bi me bleda partija u derbiju obradovala. Odgovor se nije izmenio ni ove sezone. Pribojavam se isključivo onog što je u stanju da napravi Xavi. Jesmo dobri prijatelji, ali se nadam da neće biti raspoložen za igru. U trenutku kad on preuzme kontrolu nad loptom Barselona počinje da dominira.
Poverenje Clementeu
Valjadolid velikih devet bodova deli od sigurne zone u Primeri, što na osam kola pre kraja značajno otežava ispunjenje osnovnog cilja, a to je opstanak. Treneri se u ovom klubu menjaju kao na traci. Jose Luis Mendilibar je u februaru zaradio otkaz. Nasledio ga je Onesimo Sanchez, kome se uprava posle prošlog kola zahvalila na saradnji. Ekipa je pod njegovim vođstvom osvojila šest od mogućih trideset bodova. Sada je načinjen možda i pravi potez, ali ne i u idealnom trenutku. Pred Javierom Clementeom, bivšim selektorom Španije i Srbije, nalazi se veoma težak zadatak. Odluka o sudbini Valjadolida mogla bi da padne već u ovom kolu budući da ekipa gostuje jednako ugroženom timu Tenerifa.
Jarošik doneo sigurnost
Jedan od razloga zbog kojih Saragosa najverovatnije neće biti u poziciji da strahuje za opstanak, pored dve pobede u isto toliko prethodnih kola, jeste i januarski dolazak u klub Jirija Jarosika. Čeh ne želi sebi da pripiše velike zasluge, ali je uticaj doskorašnjeg člana Krilja Sovjetov nemoguće zanemariti:
– Osam koraka nas razdvaja od željenog završetka sezone. Kalkulacije vezane za broj bodova me ne zanimaju. Učinili smo sve da popravimo položaj. Pobede koje su usledile su ulile neophodni optimizam i nama i navijačima. Ekipa se okreće narednim izazovima uz više samopouzdanja.
Povezana vest:  Čeh: Mi smo krivi za loše rezultate, a ne menadžer