francuska_liga_logoFRANCUSKA LIGA, Vesti
Pauleta hvali naslednika
Marouane Chamakh, napadač Bordoa, igra sve bolje. Doneo je timu i pobedu nad Lionom u Ligi šampiona, istina nedovoljnu da Žirondinci prođu u narednu fazu nadmetanja. Ipak, uspeo je da osvoji Pedra Miguela Pauletu, bivšeg centarfora Estorila, Salamanke, Deportiva, Pari Sen Žermena, selekcije Portugala, ali i Bordoa. Najviše pogodaka Portugalac je upravo i postigao u državnom timu i u poslednje pomenutom klubu. Proteklog vikenda je pratio duel s Nansijem, u kojem je Bordo poražen, a potom je izjavio:
– Pamtim ga iz perioda afirmacije. On i defanzivac Marc Planus su se u vreme mog angažmana borili za mesto pod suncem. Drago mi je što igraju tako dobro, a naročito zato što su i ponikli u Bordou. Oduvek su pokazivali želju da uče, a danas dokazuju da su im lekcije od tadašnjih saigrača i te kako bile od koristi. Chamakhova igra je dobila potpuno novi dimenziju, a ogromni potencijal je i sad lako uočljiv.
Rami pred odlaskom
LIL se pošteno namučio da zadrži Adila Ramija i prošlog leta, a slično će po završetku ove sezone praktično predstavljati nemoguću misiju. Olimpik iz Marselja je tad nudio 11 miliona evra, Lil je odoleo novčanom izazovu, a trener Rudi Garcia je priznao da se rastanak približio:
– Želja nam je da svi prvotimci ostanu na okupu i naredne sezone, ali je realno da Rami promeni sredinu. Uostalom, zamolili smo ga da ostane uz nas i u ovom šampionatu jer smo bili uvereni da možemo do dobrog plasmana. Bilo bi mi jako drago da ponovo povuče isti potez, predstavićemo mu naše ambicije, međutim, svestan sam da će verovatno otići.
Interesovanje drugih klubova nije ograničeno samo na Ramija, već je zabeleženo i kad je reč barem o petorici njegovih saigrača iz Lila.
Kraj idile
Claude Puel, trener Liona, jedan je od najzaslužnijih što se Michel Bastos uopšte našao u trofejnom klubu. Stručnjak je, zapravo, izrazio želju da angažuje Brazilca, a rukovodstvo je bilo u prilici da udovolji njegovom zahtevu. U početku je sve bilo idealno, ali Bastos otkriva da je odnos u međuvremenu zahladneo:
– Ljudi ne bi trebalo da budu iznenađeni. I sam sam očekivao da će se nešto slično dogoditi pre ili kasnije. Znam da je on želeo da me vidi u klubu. Ipak, od starta sam imao utisak da bi Claudeovo raspoloženje moglo da se promeni. Jednostavno je takav. Ponekad mi je jasno zašto me nema u postavi i složim se s trenerovom odlukom, delom i zato što nemam izbora. U svakom slučaju ne mogu da budem oduševljen kad sam u drugom planu. Ne pomišljam da se predam. U optimalnoj sam formi, sve mi polazi za rukom i nastojaću da to i iskoristim.
Povezana vest:  ODIGRANO 7. KOLO T-COM LIGE, Budućnost, Rudar i Zeta sigurni