H.Sirai_i_Ilija_Jorga_1

KARATE

Hiroši Širai održao je seminar u Beogradu

 

Hiroši Širai (10.DAN),  jedna od najvećih legendi u svetu tradicionalnog karatea, održao je dvodnevni karate seminar ovog vikenda u Beogradu. Organizatori ovog događaja su Tradicionalni karate savez i Fudokan karate savez Srbije.

U velikoj dvorani SD „Crvena zvezda“ okupilo se više od stotinu majstora ove borilačke veštine. Glavni predmet prvog dana seminara bili su specifični aspekti kihon tehnika, kao i taktika kumitea, dok je praktična aplikacija kata (bunkai) bila na programu narednog dana.

Povezana vest:  Meč Horna i Pakjaa registrovan postignutim rezultatom

Učesnici ovog seminara mogli su se uveriti u istinitost tvrdnje da je sedamdesetpetogodišnji Hiroši Širai najinspirativniji karate instruktor na svetu.

-Cilj karatea ne treba da bude puko savladavanje protivnika, nego usavšavanje sebe, svakodnevni rad na poboljšanju sopstvene ličnosti. To je proces koji traje celog života i zato ću uvek reći da je karate više veština nego sport – izjavio je sensei Širai, za čiji dolazak su zaslužni Vladimir i Ilija Jorga koje vezuje višedecenijsko prijateljstvo sa Širaijem.

Povezana vest:  Poraz Hukića u borbi za WBC titulu

Hiroši Širai je rođen 1937. u Nagasakiju i učenik je slavnih velikana ove borilačke veštine: Hidetaka Nišijame, Masatoši Nakajame i Taiđi Kazea.