Milica Mandic of Serbia

Milica Mandić: Neverovatan osećaj!

 

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić izjavila je večeras da je ponosna što je osvojila prvu zlatnu medalju za Srbiju u Londonu i da se isplatio veliki rad tokom svih poslednjih godina.

-Neverovaratan je osećaj uzeti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Zajedno smo radili godinama i trud se konačno isplatio. Ovu pobedu poklanjam porodici, treneru Draganu Joviću, Srbiji, mom klubu „Galebu“, svima koji su bili uz mene – rekla je Mandićeva novinarima u Londonu.

Povezana vest:  Trener: Tajson Fjuri će se vratiti u ring

Ona je dodala da joj je najteži bio četvrtfinalni meč.

-Tu sam gubila do samog finiša, ali sam uspela da preokrenem i to mi je dalo krila za nastavak. U polufinalu, a posebno u finalu, želela sam da budem smirena, da sprovedem taktiku koju smo pripremili i presrećna sam što sam uspela – istakla je srpska reprezentativka.

Povezana vest:  KARATE, PETI DAN 20. SVETSKOG PRVENSTVA ZA SENIORE, Srbija šampion sveta!

Mandićeva je navela da ne postoje reči da se opiše trenutak kada je osvojila zlato, uzela srpsku trobojku i otrčala pobednički krug.

-Hvala ovom divnom sportu za sve što mi je pružio. Treniram tekvodno već 10 godina, postala sam olimpijska šampionka i nadam se da ću tako nastaviti, bar još 10, odnosno na dve Olimpijade – zaključila je nova miljenica nacije.

Povezana vest:  KJOKUŠINKAJI, EP BEOGRAD 2010, Srbiji tri medalje na EP

Mandić je istakla da nije znala da je prva osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama posle 2000. godine i prve za samostalnu Srbiju.

-Jako sam ponosna – poručila je Mandić