forme budimpesta
TEKVONDO
Srbija ekipno prva u formama u Budimpešti
 
Proteklog vikenda u Budimpešti je održan „A“ klasa turnir u formama „Mađarska Open 2013“. Uz učešće 300 takmičara iz 22 evropske države i velik broj visoko rangiranih evropskih takmičara, evropskih šampiona iz Španije, Danske, Švajcarske, Srbska reprezentacija je uspela da zauzme prvo mesto u ekipnom plasmanu.
Srbiju je predstavljao tim od 15 takmičara u pojedinačnoj kao i u konkurenciji parova i timova. Pored standardnih prvotimaca tim je proširen sa mlađim takmičarima koji su se izvanredno pokazali a i ostvarili zapažene rezultate.
Sa reprezentacijom na turniru su nastupili i sudije Nebojša Anđelković, Davor Borodenko i Vladan Cvetković kao i takmičari klubova Naisus,Favorit,Beograd i Galeb.
-Pred našim takmičarima su pripreme na kojima će mo finiširati rad u poslednjih nekoliko meseci i nadamo se da će mo spremni otići na svetsko prvenstvo koje se održava  u Indoneziji krajem Oktobra meseca. Nadamo se da će nas i tamo pratiti malo sreće i da će mo ostvariti dobar rezultat na svetskoj smotri.
REZULTATI:
Branislav Kuruca – senior do 39 – 1. mesto
Nemanja Janković – kadet –  3.mesto
Bojan Todorović – master 1 – 3.mesto
Nina Petković – seniorka do 29 – 2.mesto
Miloš i Nina Petković – Par do 29- ostvarili su  odličan rezultat gde su iza sebe ostavili evropske šampione iz Španije i zauzeli 1. Mesto
Dejan Mirosavljević/Edis Šarda i Aleksandar Novaković – Tim do 29 – 1.mesto
Branislav Kuruca/Lazar manojlović/Bojan Todorović – tim preko 30 – 1.mesto
Nemanja Janković/Marija Poznanović – kadetski par – 3.mesto
Milijana Đorđević/Mihailo Golović – juniorski par – 3.mesto
Tanja Tošić/Bojan Todorović – par preko 30 – 1.mesto
Sonja Borodenko –juniorka kvalifikacije
Aleksandar Borodenko – junior 7.mesto
Mihailo Golović – junior 8.mesto
Povezana vest:  Milica Bulat zlatna, Andrea Bokan bronzana na klupskom EP