tehnicko_ekipno_mladenovac

TEKVONDO

PRVENSTVO BEOGRADA

LOLA ekipno najbolja

 

Proteklog vikenda u Mladenovcu održano je prvenstvo Beograda u tekvondou. Prvenstvo je održano za selekcije pionira,kadeta,juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji u disciplinama borbi,formi i kika. Tehničku organizaciju prvenstva preuzeo je Tekvondo klub „KWON“ iz Mladenovca na čelu sa Darkom Nikolićem. Pokrovitelj prvenstva je kao i do sada bio Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, a velika zahvalnost ide i Sportskom savezu Mladenovca na čelu sa Dragoslavom Stojkovićem i čelnim ljudima Sportskog centra „Ljubomir Ivanović Gedža“ koji su omogućili da se ovogodišnje prvenstvo održi u njihovom centru.

Povezana vest:  KARATE, Najbolji karatisti sveta krajem oktobra u Beogradu

-Dragoslav Stojković ispred Sportskog saveza Mladenovca, Darko Nikolić ispred tehničkog organizatora i Šejn Maglić,predsednik Beogradskog tekvondo saveza svečano su pozdravili sve prisutne i proglasili početak odrzavanja prvenstva. Na prvenstvu je nastupilo preko 130 takmičara iz 14 beogradskih klubova. U ekipnom plasmanu tehničkog prvenstva Beograda prvo mesto je pripalo takmičarskoj ekipi kluba „LOLA“, drugo mesto takmičarima tekvondo kluba „Magnus TIM“ dok je treće mesto zauzeo tim tekvondo kluba „Zvezdara“ – prve su reči Ljubiše Rakića, generalnog sekretara Beogradskog tekvondo saveza.

Prvi operativac prestoničkog tekvondoa nastavio je:

Povezana vest:  Mandićeva se družila sa sa budućim olimpijcima

-Prvenstvom u borbama koje je održano za sve starosne selekcije u „B“ klasi i ove godine su briljirali takmičari tekvondo kluba „KWON“ iz Batajnice, dok su drugo mesto zauzeli takmičari tekvondo kluba „Banjica“ a treće mesto je pripalo takmičarima kluba „Grmeč“ iz Obrenovca. Sve ukupni poredak klubova u sve tri discipline je sledeći – prvo mesto je pripalo takmičarima kluba „LOLA“, drugo mesto je zauzeo klub „Zvezdara“ dok je treće mesto pripalo članovima kluba „Banjica“.

-Zahvaljujemo se članovima klubova „Favorit“,“Šabac“ i KBS „Naisus“ koji su kao gosti Beogradskog tekvondo saveza uzeli aktivno učešće u određenim segmentima prvenstva. Zahvaljujući Miodragu Antiću,čaanu kluba „Naisus“ prisutni su imali priliku da po prvi put isprate izvođenje „Kreativne taekwondo forme koje će od predstojećeg svetskog prvenstva u Kolumbiji predstavljati zvaničnu takmičarsku disciplinu. Takođe, zahvalnost dugujemo i sudijama Beogradskog tekvondo saveza na čelu sa Davorom Borodenko i sudijama Tekvondo asocijacije Srbije koji su sproveli takmičenje u najboljem mogućem redu kao i svim prisutnim roditeljima koji su bodrili svoju decu i njihove klupske kolege i doprineli sveukupnoj uspešnosti prvenstva – rekao je na kraju Rakić.

Povezana vest:  TEKVONDO, 10. GALEBOV TROFEJ ODRŽAN U „PIONIRU”, Srpskom timu 16 medalja