k_rupna_pionir

KJOKUŠINKAJI

EP ZA JUNIORE U SMEDEREVU

Srpski borci sparingovali u Pioniru

 

U Hali Pionir, u subotu je održan pretposlednji javni sparing srpske kjokušinkaji reprezentacije pred EP za juniore koje je na programu 8. decembra u sportskoj dvorani u Smederevu. U Pioniru, srpskom hramu sporta kjokušin reprezentativci su sparingovali, da bi, kako je Žarko Petković rekao osetili dvoranu i razbili tremu pred takmičenje.

Do Prvenstva Evrope ostalo je još dve nedelje a momci su spremni što su i pokazali na subotnjem treningu. Selektor reprezentacije Milan Perić bio je zadovoljan viđenim, mada, kako kaže, uvek može bolje.

Povezana vest:  KARATE, POČINJE SP U BEOGRADU

-U hali Pionir imali smo javni sparing, tačnije situacioni trening gde smo otklanjali greške pri napadu i odbrani na borilištu. Momci su se odlično pokazali a sparing u Pioniru bio je pravi potez. Siguran sam da će momci pružiti maksimum na Evropskom prvenstvu u Smederevu i da ćemo mi, kako domaćini i organizatori ovog takmičenja dobiti maksimalne ocene. O rezultatima naših boraca neću da pričam, uvek se nadam najboljem ali sam siguran da će ostaviti srce na tatamiju – rekao je Perić.

Povezana vest:  Najbolji džudista sveta i vicešampion Evrope Nemanja Majdov govori o emotivnim detaljima iz svog života i karijere, o veri, ceni uspeha, usponima i padovima, detinjstvu...

Predsednik Kjokušinkaji saveza Srbije Žarko Petković takođe je bio zadovoljan viđenim u Pioniru ali je naglasio da će pored borbi za medalje na EP u Smederevu biti organizovan dvomeč, prvi put na prostoru eks Jugoslavije, između boraca Srbije i Japana.

-Mi smo ozbiljno pristupili ovom takmičenju, baš kao i pre dve godine kada smo bili domaćini najboljim seniorima Evrope. Ukazana nam je čast da će nas primiti ministarka omladine i sporta Alisa Marić i Predrag Peruničić, Državni sekretar za sport u ministarstvu a u delegaciji će biti srpski reprezentativci, članovi Kjokušinkaji saveza Srbije ali i predstavnici ambasade Japana kao i visoki zvaničnik svetske kjokušinkaji federacije Kacušito Goraji. Naravno, biće prisutan i tim menadžer nacionalnog tima Japana, svetski kategorijski prvak Kentaro Tanaka – rekao je Petković.

Povezana vest:  MMA DOPING KONTROLA, Overeem prošao doping test!

FOTO: Antonio AHEL

k_borba