Milica Mandic Srbija finale OI

Mandić: Očekujem kvalitetne pripreme u Brazilu

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić rekla je danas da se uželela borbi i da očekuje kvalitetne pripreme u Rio de Žaneiru. Pored Mandićeve, u sredu će na dvonedeljne pripreme u Brazil otputovati i reprezentativka Srbije u streljaštvu Ivana Maksimović, kao i Tijana Bogdanović, Damir Fejzić i Dragana Gladović, sa svojim trenerima i medicinskim timom.
-Završila sam bazične pripreme i uželela sam se tekvondoa. Iza mene je period od četiri nedelje baze, teretane i trčanja. Iskoristiću maksimalno 14 dana u Brazilu kako bih napredovala u nekim stvarima koje bi trebalo da se poprave, ali i da usavršim ono što je do sada bilo dobro. Rio će poslužiti za nastavak sezone i sve ide u službu Svetskog prvenstva za seniore, koje će se u junu održati u Meksiku – rekla je Mandić.
Ona je dodala da je posle Brazila očekuje nastavak priprema u Melburnu, a da će zatim nastupiti na Ju Es openu.
-Biće to veliko takmičenje i očekujem najbolje borce iz moje kategorije, samim tim sjajno iskustvo. Potrebna mi je mala promena i jedva čekam da krenemo u Rio, iako znam da će treninzi biti pakleni – poručila je Mandić.
Njen trener Dragan Jović zadovoljan je što su pripreme došle u momentu, kada je to Milici i najpotrebnije.
-Odlazak u Brazil je po programu Olimpijskog komiteta Srbije bio planiran ranije. Svi osvajači medalja, i oni do petog mesta, mogli su da idu na ovaj put. Nekima to nije odgovaralo, ali nama jeste. Planiram da spremni uđemo u sezonu, očekuje nas težak period i velika takmičenja. Pre odlaska na turnir u Ameriku idemo u Australiju gde će, osim takmičenja, Milica takođe imati dve nedlje priprema sa njihovom reprezentacijom – rekao je Jović.

Povezana vest:  KARATE, U ATINI ZAVRŠENO 45. EVROPSKO PRVENSTVO ZA SENIORE, Borbašicama bronza