michael_platini_1

Platini upozorio Hrvatsku: Rešite problem huligana

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini zatražio je danas od Hrvatske da se obračuna sa svim vidovima huliganizma i upozorio na katastrofalne posledice eventualnog neuspeha u toj borbi.
-Hrvatske vlasti moraju da razumeju koliko je veliki problem nasilja i huliganizma. Nažalost, još uvek čekamo na adekvatnu reakciju. Moj savet im je da ne čekaju predugo jer bi posledice po hrvatski fudbal mogle da budu fatalne – rekao je Platini za zagrebački Jutarnji list.
Platini će danas boraviti u Zagrebu na proslavi 100. godišnjice osnivanja Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS). Očekuje sa da ceremoniji prisustvuje i prvi čovek Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater.
Platini je naveo da veruje kako će novo rukovodstvo HNS-a, predvođeno bivšim fudbalerom Davorom Šukerom, na kraju uspeti da reši problem nasilja na stadionima.
-Za tako nešto, potrebni su hrabri ljudi i hrabre odluke, ali i jaka politička podrška – istakao je nekadašnji reprezentativac Francuske.
Platini je prethodnih dana skrenuo pažnju Hrvatskoj, ali i Srbiji da moraju da reše probleme sa huliganima ili će biti izbačeni iz međunarodnih takmičenja. UEFA je već u nekoliko navrata novčano kažnjavala HNS, ali i hrvatske klubove zbog rasističkih ispada navijača reprezentacije.

Povezana vest:  Vlasnik Nojčatela otpustio trenera Kaparosa