bogdan_sretenovic (1)

KJOKUŠINKAJI

EP ZA JUNIORE 2012

Pet medalja za srpske Orlove u Smederevu

 

Završeno je Evropsko prvenstvo u kjokušinkajiju za juniore u Smederevu. U dvorani „Smederevo“ srpski borci, od njih 18, stigli su do pet odličja i to četiri bronzane i srebrnu medalju. Na Šampionatu Starog kontinenta je nastupilo 248 boraca iz 17 zemalja a medalje za Srbiju su osvojili Nemanja Pantić (treće mesto u apsolutnoj kategoriji), Katarina Holjac (treće mesto, 94 godište, do 54 kg), Vanja Kovalinka (treće mesto, do 80 kg), Svetozar Avramović (treće mesto, do 80 kg),  Bogdan Sretenović (drugo mesto , apsolutna kategorija).

Među TOP 8 boraca i do šanse za borbu za medalje imalo je petoro srpskih boraca i to: Luka Petković, Bogdan Sretenović (apsolutna kategorija), Svetozar Avramović i Vanja Konvalinka (do 80 kg) i do 70 kilograma Boris Mijailović.

Povezana vest:  KARATE, SELEKCIJA SRBIJE OSVOJILA 16 MEDALJA NA TURNIRU „GRAND PRIX CROATIA“,

Prvi na tatami je izašao Mijailović koji je izgubio od odličnog Ukrajinca Artema Haloiana. U kategoriji do 80 kilograma Svetozar Avramović je posle produžetka pobedio Tarasa Bohanenka u četvrtfinalu, da bi u polufinalu izgubio od Rusa Alekseja Šatunova.

U istoj težinskoj kategoriji, do 80 kilograma Vanja Kovalinka se u četvrtini finala sastao sa Poljakom Vaskovski Masijejom i taj meč je dobio rutinski ali je u borbi za finale izgubio od Andreja Uglova iz Rusije.

Luka Petković u apsolutnoj kategoriji nije imao rešenja za Rusa Aleksandra Vedovskog, dok je Bogdan Sretenović bio bolji od Sergeja Vjeresofa iz Rusije. U polufinalu je Sretenović savladao Bugarina Roberta Uzunova a u meču za zlatnu medalju se sastao sa Rusom Aleksanderom Pedošvilom. Ipak, Sretenović nije imao rešenja za stamenog Rusa a i delovao je istrošeno u finalu.

Povezana vest:  DŽUDO, Srbiji četiri medalje prvog dana takmičenja (FOTO)

Kao borbe večeri bio je duel Srbije i Japana tačnije Miloša Miljkovića i Yute Takahashia, kao i Saše Stošića i Yute Sawamura. Rezultat je bio i realan 1:1.

Prvo je na tatami izašao Saša Stošić koji je vođen publikom bio bolji od Sawamure. Ipak, sudije su rešile da se „igraju“ produžeci ali je i tada Stošić bio odličan i zasluženo slavio. Miljković je pokušavao da savlada Takahashia ali nije mogao da ga pobedi.

Povezana vest:  Srpski bokseri u Mariboru jure svetski srebrni pojas

Tokom celog dana, na tri tatamija publika u Smederevu je imala prilike da vidi odlične mečeve u kjokušinu a domaćin Šampionata je bio klub SD Kombat. Selektor srpske reprezentacije Milan Perić delovao je zadovoljno.

-Smederevska publika je imala prilike da vidi odlične borbe kao i najbolje juniore Starog kontinenta. Naši borci su osvojili…. medalja što je odličan rezultat u ovakvoj konkurenciji mada uvek može bolje. Siguran sam da smo ovim evropskim prvenstvom pokazali svu lepotu našeg sporta srpskoj publici – rekao je Milan Perić.