Milica_Mandic,_tekvondo1
TEKVONDO
Bazične pripreme u Riju završene, slede sparinzi
Reprezentativci Srbije u tekvondou na čelu sa olimpijskom šampionkom Milicom Mandić završili su danas bazični deo priprema u Rio de Žaneiru i predstoje im sparing treninzi sa najboljim borcima iz Brazila.
Olimpijski komitet Srbije (OKS) organizovao je dvonedeljno putovanje osvajačima medalja u Londonu i mladim sportistima od kojih se očekuju visoki dometi i na Olimpijskim igrama 2016. godine.
Tekvondo klub Galeb preneo je utiske olimpijske šampionke, koja je istakla da je atmosfera u timu sjajna i da je lepo trenirati u Brazilu, s obzirom da je u Beogradu veoma hladno.
-Trenizni su veoma teški, ali odlično smo se prilagodili. Sjajno je što nam je omogućen dolazak u grad gde će se za četiri godine održati Olimpijske igre. Ministarstvo sporta i OKS su učinili mnogo da se tekvondo razvija u našoj zemlji i ovo je samo još jedan način da pokažu da brinu o sportistima – rekla je Mandićeva.
U Rio su još otputovali Tijana Bogdanović, Damir Fejzić, Dragana Gladović, Stojan Rabijac, kondicioni trener Dragan Jablan i fizioterapeut Marko Bukvić, kao i glavni trener Dragan Jović.
-Do kraja priprema organizovali smo sparinge sa najboljim takmičarima Brazila. Dogovorili smo se sa tehničkim direktorom njihovog saveza da drugi deo priprema odradimo zajedno, što je izuzetno bitno za nas u ovoj fazi treninga. Naši takmičari su se potpuno uklopili u režim rada i uveren sam da će im pripreme koristiti za nastavak sezone – rekao je Jović.
On je zahvalio OKS i Ministarstvu sporta na dobrim uslovima za treniranje, navodeći da je to „jedini način da Srbija opet postigne uspeh“.
Povezana vest:  RVANJE, Dominacija Crno belih pionira