Branislav_Ivanovic
Fudbaleri Čelsija drugi finalisti klupskog SP
Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale klupskog prvenstva sveta pošto su danas u Jokohami, u polufinalu, savladali ekipu meksičkog Montereja sa 3:1 (1:0).
Evropski šampion bez većih problema srušio je otpor prvaka zone KONKAKAF. Tim Rafaela Benitesa prikazao je veoma dobru i angažovanu igru, pa je predvođen sjajnim Edenom Azarom, Huanom Matom i Oskarom stvorio više povoljnih prilika pred mrežom golmana Oroska.
Znatno kvalitetniji Čelsi poveo je već u 17. minutu nakon odlične akcije Azara, kada je Mata sa ivice šesnaesterca zatresao mrežu preciznim udarcem. Ostatak susreta protekao je u dominaciji londonskog kluba, koji je otpor protivnika srušio početkom drugog dela.
U roku od tri minuta postignuta su dva pogotka (Tores i autogol Čavesa), pa je Čelsi do kraja rutinski sačuvao nedostižnu prednost. Nedorasli tim Montereja uspeo je u finišu da postigne samo počasni gol.
Benites je sada u prilici da se drugi put okiti titulom u ovom takmičenju, nakon što mu je to pošlo za rukom pre dve godine na klupi milanskog Intera.
Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović odigrao je u dresu Čelsija celu utakmicu.
U borbi za titulu evropski prvak se u nedelju, takođe u Jokohami, sastaje sa brazilskim Korintijansom, koji je juče u prvom polufinalnom meču savladao prvaka Afrike, egipatski Al Ali, rezultatom 1:0.
Čelsi – Monerej 3:1 (Mata 17, Tores 46, Čaves autogol 48 – De Nigris 90+1).
Pre finalne utakmice u borbi za treće mesto igraće Al Ali i Monterej.
Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, Slavoljub Đorđević: Pobedama do cilja