TKD_GALEB
TEKVONDO
TKD Galeb na Božić putuju na 1. Evropski klupski šampionat
 
Sa početkom godine, tekvondo klub Galeb je krenuo u nove pohode. Na Božić, sedmočlana ekipa na čelu sa Draganom Jovićem, najuspešnijim trenerom u 2013, otputovala je na 1. Evropsko klupsko prvenstvo koje se održava u Atini od 9. do 13. januara. Našu zemlju predstavljaće samo jedan klub, tekvondo klub Galeb iz Beograda.
Ovo će ujedno biti prvi zvanični turnir posle Londona za Milicu Mandić, olimpijsku šampionku, koja predvodi mladu ekipu: Tijana (do 46 kg) i Zvezdana Bogdanović (do 51 kg), Ninoslav Babić (do 63 kg), Dario Đorđević (do 74 kg) i Relja Prosenica (+87 kg).
– Želeo sam da na ovom takmičenju učestvujemo budući da smo klub sa najdužom tradicijom i sigurno najvećim uspesima u našoj zemlji. Trebalo bi da učestvuje 16 boraca, po osam u muškoj i ženskloj konkurenciji, ali nam je budzet ograničen, jer učešće iziskuje dosta novca, pa na turnir putuje svega šest boraca. Bez sumnje, najspremnijih u ovom momentu – rekao je Dragan Jović. – Ovo je samo uvod u ono što nas čeka u narednom periodu. Posle Atine sledi turnir “A” klase u Treleborgu, a zatim će Milica Mandić krajem februara učestvovati na “Ju-Es openu” koje se održava u Las Vegasu.
Milica je uzbuđena pred prvo takmičenje ove godine, ali ističe da je početak sezone i da su pripreme u punom jeku.
– Počeli smo pripreme na vreme tako da turnir dolazi u pravom času. Ovo je pre sve uvertira za Svetsko prvenstvo koje se održava na proleće, ali ovoga puta idemo kao klub. Vodimo mali, ali odabrani tim. Prijavilo se odsta takmičara, ali uprkos tome nadamo se pojedinačnom a isto tako i klupskom uspehu – istakla je zlatna olimpijka. – Za sada se dobro osećam, trenizni su odlični. Odradili smo naporne pripreme, ovo je početak sezone i polako dižemo formu.
Povezana vest:  Štefanek, Fris i Nemeš očekuju medalje na Olimpijskim igrama