Milica Mandic Srbija finale OI

TEKVONDO
Milica Mandić otputovala na US Open

Olimpjska sampionka u tekvondou Milica Mandixć otputovala je danas sa svojim trenerom Draganom Jovićem u SAD, u Las Vegas, gde će od 19. do 23. februara učestvovati na US Openu.
-Posle zlatne medalje na međunarodnom takmičenju u Švedskoj, ovo je samo još edan test turnir u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje će se ovog leta održati u Meksiku – rekao je Jović uoči polaska.
On je naglasio da je predstojeći turnir G2 kategorije, što znači da zlato donosi 20 poena na svetskoj listi.
-Nama je svaki poen veoma važan jer se Milicini poeni sa Olimpijskih igara prenose u tešku kategoriju, a ona se inače, bori u kategoriji do 73 kilograma. Moramo da učestvujemo na svim G2 kako bi sakupila što više poena i bila nosilac na Svetskom prvenstvu u Meksiku – rekao je Jović.
On je istakao da za sada na predstojećem turniru ima 18 prijavljenih takmičarki, od kojih su četiri sa Olimpijskih igara.
-To znači da će turnir biti izuzetno jak, ali kao i uvek, očekujemo najbolji rezultat. Najveća protivnica Milici svakako će biti Marija Espinoza koju je pobedila u četvrtfinalu u Londonu, ali tu je i Turkinja Tartat Nur koja je na Igrama bila druga, ali u jednoj nižoj kategoriji, kao i još nekoliko trofejnih protivnica – rekao je Jović i dodao da rezultat u ovom trenutku nije primaran, „ali svakako bismo voleli da se vratimo kuai sa zlatnom medaljom“.
Jović se se zahvalio državi na podršci i pomoći kako bi Milica imala što kvalitetnije pripreme pred odlazak u Meksiko.
-Zahvalni smo Ministarstvu za omladinu i sport, kao i Olimpijskom komitetu Srbije. Hteo bih da se zahvalim i Gradskom sekreterijatu za sport i omladinu, i nadamo se da će naše mlađe selekcije imati priliku da učestvuju na turnirima jer rezultati koje smo imali u proteklom periodu, obezbediće nam bar za nijansu veća budžetna sredstva – rekao je Jović.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tijana Bogdanović zlatna u Fuđžairi