Ivana CujicTEKVONDO, SP 2013 MEKSIKO
Na tatamiju Ivana Ćujić i Damir Fejzić

Zbog vremenske razlike između Srbije i Meksika (7 časova), još uvek nema rezultata Miloša Gladovića (do 58 kg) koji se bori prvog dana na Svetskom seniorskom prvenstvu.
Drugog dana, u utorak, na tatami izlaze Ivana Ćujić (do 49 kg) i Damir Fejzić (do 74 kg), srpski olimpijac koji se borio na OI u Londonu i u proteklih godinu dana je zabeležio izuzetne rezultate. Činjenica da se ni sa jednog međunarodnog turnira „A“ klase nije vratio bez medalje govori u prilog tome.
Mario Dujić, matični Damirov trener i član stručnog štaba nacionalnog tima, optimističan je ali obazriv budući da konkurencija nije nimalo naivna.
-Žreb mu i nije baš naklonjen, na startu se bori sa Rusom a ako prođe prvo kole protivnik je reprezentativac Malija, bronzanog sa prošlog svetskog prvenstva. Svakako očekujem da Fejzić može da pređe obe prepreke na samom početku i dogura daleko – istakao je Dujić.
Ivana Ćujić prvi put učestvuje na seniorskom prvenstvu, a na poslednjem evropskom šampionatu do 21 godine u Moldaviji osvojila je bronzanu medalju.
-Drago mi je da sam u nacionalnom timu Srbije, znam da će biti teško kao I svima ostalima, ali daću sve od sebe- Dobro sam se spremala sa mojim trenerom Goranom Živanovićem, trudiću se da pružim maksikum – rekla je Ivana koja je napunila nedavno 20 godina.
Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou (15. -21. jula ) se održava u Puebli u Meksiku, ugostilo je 872 takmičara ove godine, među kojima je i 13 srpskih boraca. Ekipa je dve nedelje trenirala u La Lomi, velikom tekvondo sportskom centru gde se privikavala na nadmorsku visinu a tokom vikenda se preselila u Pueblu gde se šampionat i održava.
Raspored po danima
Prvog dana 15.7. na tatami izlazi samo Miloš Gladović, drugi dan 16.7. – Ivana Ćujić I Damir Fejzić, treći dan 17.7. – Dajana Perišić I Ivan Purešević, četvrti dan 18.7. – Dragana Gladović i Ana Bajić, peti dan 19.7. – Milica Mandić, Relja Prosenica I Đorđe Marčetić, šesti dan 20.7. – Nikola Vućković, sedmi dan 21.7. – Aleksandra Radmilovoć I Stojan Rabijac.
Ženski tim:
Do 49 kg – Ivana Ćujić
Do 53 kg – Dragana Gladović
Do 62 kg – Aleksandra Radmilović
Do 67 kg – Dajana Perišić
Do 73 kg – Milica Mandić
+73 kg – Ana Bajić
Muški tim:
Do 58 kg – Miloš Gladović
Do 63 kg – Nikola Vučković
Do 68 kg – Ivan Purešević
Do 74 kg – Damir Fejzić
Do 80 kg – Stojan Rabijac
Do 87 kg – Đorđe Marčetić
+87 kg – Relja Prosenica
Treneri
Mario Dujić, Dragan Jović, Predrag Kovačić, Goran Petrović i Boris Gorjup

Povezana vest:  TEKVONDO, Nadica Božanić zlatna na kadetskom EP