kop priremeTEKVONDO
Milica Mandić na Kopaniku brusi formu za Mersin

Poslednje pripreme pred odlazak Milice Mandić (do 73 kg) na Mediteranske igre, ekipa tekvondo kluba Galeb obavlja na Kopaoniku, u odličnim uslovima hotela Grand.
Dragan Jović, prvi čovek najtrofejnijeg kluba u Srbiji, okupio je ceo stručni štab kako bi u sjajnoj atmosferi proverili na kojim se pozicijama nalazi ne samo Milica već I Relja Prosenica (+87kg), koji će se ovog jula boriti na Svetskom seniorskom prvenstvu u Meksiku, već I ceo Galebov tim – Ninoslav Babić, Stanimir Kujundzić, Budimir Krivokuća, Marko Đuričić, Tanja Tanacković koji su ovog puta imali ulogu sparing partnera.
Osim Jovića, stručni štab čine Duško Ilić sa Akademije Profeks sa pomoćnikom Markom Boškovićem, Marija Srećkov, psiholog, i Dragan Jablan kondicioni trener.
-Želim da se zahvalim hotelu Grand I MK Grupi koji su nam omogućili da odradimo završne pripreme pred Mediteranske igre u sjajnim uslovima. Sa njima smo počeli jedan novi način saradnje, zbog čega nam je veoma drago I siguran sam da će dati rezultate. Cilj našeg okupljanja na Kopaoniku je bio I da se malo izdvojimo, izađemo iz Beograda, ali I da udruženim snagama ceo stručni tim zaokruži sezonu. Svako je imao svoj deo posla I svako je reagovao savetima I naravno, u Beogradu nastavljamo sa istim sistemom – rekao je Jović podsetivši da je pred njim još izazova ovog leta. – Što se tiče Milice I Relje koji su deo tima za Svetsko prvenstvo u Meksiku, pripreme idu svojim tokom. Jedino nas brine malo povreda ruke Milice Mandić, ali madamo se da će I to da se sanira jer nam je želja da učestvojemo na Mediteranskim igrama. To nam je jedan od važnijih turnira, budući da smo preskočili Austriju Open I Švajcarsku Open. Momci I devojke su pokazali sjajan nivo angažovanosti, a posle prelaznog roka koji je u toku, za narednu sezonu bićemo pojačani sa nekoliko odličnih boraca iz Srbije I drugih klubova.
Milica je na prošlom svetskom prvenstvu zuzela treće mesto. Iako su najviše ambicije uvek prisutne, olimpijska šampionka se koncentriše na sadašnji trenutak.
-Ovo je samo finiširanje priprema pred Mediteranske igre. Napravili smo dobru atmosferu, uz mnogo rada poželeli dobrodošlicu novim članovima Galeba. Trenirali smo u sjajnim uslovima u hotelu Grand, zahvaljujući MK Grupi koja nam je to omogućila, a istim tempom nastavljamo u Beogradu. Do svetskog prvenstva nije ostalo još mnogo vremena, sve je podređeno tome – istakla je Milica.
Profesor Duško Ilić ima krupan zadatak pred sobom, kada je reč o ekipi Galeba, kao I nastavku rada sa Milicom.
-Moj kolega Marko i ja smo imali zadatak da napravimo jasno isprofilisane sposobnosti I ostalih takmičara koji se nalaze u Galebu I sve za potrebe u budućem periodu. Oni za sada pomažu Milici I Relji, ali će se u narednom period sresti sa nizom pomoći koje programiramo za njih. Pre svega ćemo napraviti preglede, a sa druge strane ćemo ih koordinacijski I fizički isprofilisati I srediti njihove sposobnosti. Ovo provedeno vreme na Kopaoniku je dobar način sakupljanja informacija o njima – rekao je profesor Ilić, a zatim se osvrnuo na Milicine pripreme pred odlazak u Meksiko. – Pokazalo se da je Milica sistematizovala tehnike, da su joj se odomaćile i u odličnom je balansu. S obzirom da sam opet imao prilike da vidim visoku kreativnost njenog trenera, siguran sam da će neke segmente moći mnogo lakše da pretače u praksu nego što je to radila ranije.
Marija Srećkov, dugogodišnji psiholog tima, samo je nastavila sa radom tima I upoznala nove članove Galeba.
-Ono što je bio moj cilj boravka na Kopaoniku je potenciranje grupnih vrednosti I identiteta koji su davno ustoličene u klubu Galeb zahvaljujući treneru Dragana Jovića. Kroz grupni rad hteli smo da potenciramo I vrednosti pojedinca, konkretno Milice Mandić I Relje Prosenice, koji su zaista na ovim treninzima pokazali ne samo moivaciju već I sposobnost da izdrže, da daju maksimum da rade kada je najteže I da ne odustaju, ali I kvalitet saradnje sa mnom. Moram naglasiti da ovaj klub ima privilegiju da ovaj klub ima sreću da ga vodi Dragan Jović, koji pobedu drži kao perspektivu ali mu je najvažniji razvoj svojih takmičara.
Dragan Jablan istakao je da su Relja I Milica fizički pripremljeni za svetsko prvenstvo
-U narednom period ih očekuje naporan rad. Posle svetskog prvenstva uslediće pauza a ceo tim Galeba imaće bazične pripreme pred start nove sezone. Svako će imeti individualan program u zavisnosti od godišta, pola I težinske kategorije – istakao je Jablan.

Povezana vest:  TEKVONDO, Galebov Trofej Beograda – Srbija Open