rodja ljubljana

MEČ ZA MMA POJAS

Rođa pobedom nad Japancem osvojio VFC pojas

Srpski MMA borac Aleksandar Rođa Radosavljević, ostvario je pobedu za pamćenje u Ljubljani nokautiravši opasnog Japanca Jošijukija Nakanišija. Naš as je tako podigao šampionski pojac VFC organizacije u lakoteškoj kategoriji, što je jedan od naših najvećih uspeha u ovom sportu.

Fantastična MMA priredba prvi put je održana u prelepoj ljubljanskoj dvorani Križanke, koja je u srednjem veku bila u vlasništvu Teutonskih vitezova, pa je organizator došao na vrlo originalnu ideju da se ovakav borilački spektakl održi u ambijentu u kome su nekada boravili legendarni ratnici.

Povezana vest:  Nurmagomedov pozvao Mejvedera na borbu

U glavnom meču večeri za titulu šampiona borili su se Aleksandar Rođa Radosavljević i šampion japanske organizacije DEEP Jošijuki Nakaniši.

Od samog početka, još pre nego što je ušao u ring, Rođa je delovao nikad spremnije. Psihički je bio potpuno fokusiran i odlučan da pobedi. Posle spektakularne najave publika je jednakim aplauzom pozdravila oba borca i sve je bilo spremno za početak istorijskog meča za srpski MMA.

Rođa je veoma emotivno dočekao šampionski pojas:

Povezana vest:  Mejveder pobedio u borbi veka

-Zahvajujem svima koji su mu pomogli, a naročito svom bratu Aleksandru, zbog koga sam i počeo da treniram MMA – istakao je kratko Radosavljević.

Turnir su inače otvorila tri K1 meča, koji su zagrejali publiku pred početak dela priredbe koji je bio rezervisan za MMA.

Navijače je na noge prvo podigao meč za titulu u srednjoj kategoriji između Jevgenija Mahtenka iz Češke i italijana Simonea Tesarija. Mahtenko je bio mnogo dominantniji i posle nekoliko odbrana od rušenja italijanskog borca preuzeo je inicijativu i nakon dobre ručne kombinacije nokautirao je nedovoljno dobrog Tesarija. Najveće iznenađenje večeri bio je poljski borac Pjotr Vavžinjak koji je samo dva dana pre meča saznao da će se boriti u Ljubljani, jer je prethodni protivnik domaćeg borca Bora Bratouža otkazao učešće. Poljak je sve iznenadio agresivnošću i obaranjima, ali je u ručnim razmenama primao više udaraca i po oceni sudija Bor, iako je u više situacija bio u inferiornoj poziciji, naneo je veću štetu veoma hrabrom Poljaku.

Povezana vest:  Ministirka ugostila delegaciju Kjokušinkaji saveza Srbije i Japana