prijem aca kovacevic

TEKVONDO

Aca Kovačević primio beogradske tekvondoke

 

Povodom nedavnog učešća tekvondo reprezentacije Srbije u formama održanom u Španiji, Gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević primio je u Gradskoj upravi Miloša Petkovića i Ninu Petković, osvajače medalja na Evropskom prvenstvu u tekvondou u Španiji. Prijemu su prisustvovali njihov trener Nebojša Anđelković i predsednik Beogradskog tekvondo saveza Šejn Maglić.
Na takmičenju održanom od 30. aprila do 2. maja u Alikanteu, Nina je osvojila bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji i bronzanu medalju u paru sa Milošem. Njihov nastup zatvorio je prvenstvo, koje je počelo osvajanjem zlatne medalje Beograđanke Olge Petrović u kategoriji kadeta koja nažalost nije mogla da prisustvuje prijemu.
– Već je postala tradicija da se u Sekretarijatu za sport i omladinu družimo sa takmičarima beogradskih klubova koji su postigli uspehe na regionalnim, evropskim i svetskim takmičenjima. Sa njima se dogovaramo o daljoj saradnji i eventualnoj pomoći grada Beograda za naredna takmičenja. Miloš i Nina dali su nam još jednu priliku da se ponosimo našim mladim sportistima, a njihov uspeh je i dokaz da posle Olimpijskih igara tekvondo kod nas pravi krupne korake. Velike su šanse da Beograd 2015. godine bude domaćin Evropskog prvenstva u ovom sportu – istakao je Kovačević.
Miloš i Nina su već pet godina državni prvaci, a osvajači su i zlatnih medalja na balkanskim prvenstvima.
– Nisam imala tremu pred Evropsko prvenstvo, jer sam se takmičila protiv devojaka koje dugo poznajem. Ovo je prva godina da nastupam kao seniorka i bronzana medalja u Španiji mi je najveći uspeh – rekla je Nina, dok je Miloš podsetio da su njih dvoje učestvovali i na tri svetska prvenstva.
Nebojša Anđelković naglasio je da je njihov uspeh rezultat napornog rada i velikog zalaganja – za prvenstvo su se pripremali od decembra.
Šejn Maglić istakao je da Beograd sve više postaje regionalni centar borilačkih veština, što je rezultat kvalitetnog stručnog rada.
– Upravo završavamo kurs za 25 trenera, a na svakih godinu do dve dana dovodimo inostrane instruktore. Učimo od najboljih, jer su njihovo znanje i iskustvo neprocenjivi u radu sa mladim sportistima. Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, tradicionalno smo organizovali „Trofej Beograda” u tekvondou, na kom su nastupila 548 takmičara iz 12 zemalja. Podrška grada je od izuzetnog značaja i za organizovanje takmičenja i za uspešne nastupe naših sportista na međunarodnim turnirima – istakao je Maglić.
Ovom prilikom Gradski sekretar je naglasio da će Sekretarijat obezbediti skromnu novčanu nagradu za naše takmičare što će njima sigurno mnogo značiti kao jedan vid nagrade i poštovanja prema njihovom zalaganju i postignutom rezultatu.Nina Petković članica je „Galeba”, a Miloš Petković trenira u Tekvondo klubu „Beograd”.

Povezana vest:  KJOKUŠINKAJI, Amerikanci u Srbiji