goran petrovic i ivan puresevicTEKVONDO, SP 2013 MEKSIKO
Dajana Perišić i Ivan Purešević sutra na tatamiju

Prvog takmičarskog dana na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava u Meksiku, Miloš Gladović (do 58 kg) je poražen od predstavnika Hondurasa na zlatan bod, u četvrtoj rundi (5:6).
Zbog vremenske razlike između Srbije i Meksika (7 časova), još uvek nema rezultata Damira Fejzića (do 74) i Ivane Ćujić koji su po srpskom vremenu izašli na tatami tek posle 17 časova u utorak.
Ispod teksta se nalaze linkovi odakle možete pratiti rezultate naših boraca.
Trećeg takmičarskog dana bore se Dajana Perišić (do 67 kg) i Ivan Purešević (do 68 kg), iskusni borci koji su ove godine imali zapažene rezultate na međunarodnim turnirima.
Ivan je mlad ali veoma iskusan borac, koji je dobio čast da nosi kapitensku traku tima.
-Ovo je za mene drugo svetsko seniorsko prvenstvo, na prethodnom u Koreji zabelezio sam četiri pobede i malo mi je nedostajalo do medalje. Sada, nakon dve godine dosta sam zreliji, iza mene je mnogo treninga i turnira, kao i dobrih rezultata. Ovde sam došao u svojstvu kapitena naseg tima, u tom smislu imam i dvostruku obavezu da i kao pojedinac koji se takmili, a i kao kapiten srpskog tima budem na visini zadatka i dam maksimum – iskren je Purešević. – Kao kapiten zadovoljan sam i atmosferom koja vlada u nasem timu, sto je jako značajno za svakog borca jer zna da su svi uz njega kao podrška.
Ivan ima možda najjaču konkurenciju u timu, budući da u kategoriji do 68 kilograma ima najviše boraca ali I da je prvi na rang listi Turčin Servet koji je olimpijski I svetski prvak, kao I najbolji borac svetskog prvenstva od pre dve godine.
-To mi nije iznenadjujuce jer je to srednja kategorija u kojoj se nalazi vecina tekvondo populacije u svetu. Istovremeno, to je i jedna od najtezih kategorija za koju su potrebni svi kvaliteti jednog tekvondo sportiste.
Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou (15. -21. jula ) se održava u Puebli u Meksiku, ugostilo je 872 takmičara ove godine, među kojima je i 13 srpskih boraca. Ekipa je dve nedelje trenirala u La Lomi, velikom tekvondo sportskom centru gde se privikavala na nadmorsku visinu a tokom vikenda se preselila u Pueblu gde se šampionat i održava.
Raspored po danima
Prvog dana 15.7. na tatami izlazi samo Miloš Gladović, drugi dan 16.7. – Ivana Ćujić I Damir Fejzić, treći dan 17.7. – Dajana Perišić I Ivan Purešević, četvrti dan 18.7. – Dragana Gladović i Ana Bajić, peti dan 19.7. – Milica Mandić, Relja Prosenica I Đorđe Marčetić, šesti dan 20.7. – Nikola Vućković, sedmi dan 21.7. – Aleksandra Radmilovoć I Stojan Rabijac.
Ženski tim:
Do 49 kg – Ivana Ćujić
Do 53 kg – Dragana Gladović
Do 62 kg – Aleksandra Radmilović
Do 67 kg – Dajana Perišić
Do 73 kg – Milica Mandić
+73 kg – Ana Bajić
Muški tim:
Do 58 kg – Miloš Gladović
Do 63 kg – Nikola Vučković
Do 68 kg – Ivan Purešević
Do 74 kg – Damir Fejzić
Do 80 kg – Stojan Rabijac
Do 87 kg – Đorđe Marčetić
+87 kg – Relja Prosenica
Treneri
Mario Dujić, Dragan Jović, Predrag Kovačić, Goran Petrović i Boris Gorjup

Povezana vest:  TEKVONDO, Mandić, Golubović i Marčetić četvrtog dana SP