Milica Mandic Srbija finale OITEKVONDO, SP 2013 MEKSIKO
Milica Mandić na korak od medalje

Na Svetskom seniorskom prvenstvu u tekvondou koje se održava u Meksiku, danas (subota) na tatami izlazi Nikola Vučković (do 63kg). Šampinat počinje tek od 17 časova posle čega će rezultati moći da se prate na dole navedenim linkovima.
Juče su se borili Milica Mandić (do 73kg), koja je izgubila u trećem kolu u borbi za medalju od Kubanke koja je kasnije osvojila zlatnu medalju. Relja Prosenica (+87kg) i Đorđe Marčetić (do 87kg) izgubili su u prvim kolima. Relja je veoma mlad borac, a ono što jer pokazao na tatamiju, iako je izgubio, govori da od njega tek mogu da se očekuju rezultati.
Poslednjeg dana šampionata (nedelja), od srpskih boraca na tatami izlaze Aleksandra Radmilović (do 62kg) i Stojan Rabijac (do 80kg).
Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou (15. -21. jula ) se održava u Puebli u Meksiku, ugostilo je 872 takmičara ove godine, među kojima je i 13 srpskih boraca. Ekipa je dve nedelje trenirala u La Lomi, velikom tekvondo sportskom centru gde se privikavala na nadmorsku visinu a tokom vikenda se preselila u Pueblu gde se šampionat i održava.
Raspored po danima
Prvog dana 15.7. na tatami izlazi samo Miloš Gladović, drugi dan 16.7. – Ivana Ćujić I Damir Fejzić, treći dan 17.7. – Dajana Perišić I Ivan Purešević, četvrti dan 18.7. – Dragana Gladović i Ana Bajić, peti dan 19.7. – Milica Mandić, Relja Prosenica I Đorđe Marčetić, šesti dan 20.7. – Nikola Vućković, sedmi dan 21.7. – Aleksandra Radmilovoć I Stojan Rabijac.
Ženski tim:
Do 49 kg – Ivana Ćujić
Do 53 kg – Dragana Gladović
Do 62 kg – Aleksandra Radmilović
Do 67 kg – Dajana Perišić
Do 73 kg – Milica Mandić
+73 kg – Ana Bajić
Muški tim:
Do 58 kg – Miloš Gladović
Do 63 kg – Nikola Vučković
Do 68 kg – Ivan Purešević
Do 74 kg – Damir Fejzić
Do 80 kg – Stojan Rabijac
Do 87 kg – Đorđe Marčetić
+87 kg – Relja Prosenica
Treneri
Mario Dujić, Dragan Jović, Predrag Kovačić, Goran Petrović i Boris Gorjup

Povezana vest:  TEKVONDO, Ana Bajić peta na Korea Openu