noc_sampiona

KARATE EP 2011

Sve spremno za početak Evropskog prvenstva u karateu

 

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Zoran Mandić i član Gradskog veća zadužen za sport Aleskandar Kravić izjavili su danas da su organizatori spremni za početak šampionata Evrope u karateu, koji će biti održan od 11. do 13. februara.

-Posle Svetskog prvenstva u karateu, održanog prošle godine u Beogradu, na red je došao Novi Sad. Potpuno smo spremni za taj događaj i bićemo dobri domaćini – rekao je Kravić podsetivši da je Novi Sad prošlog vikenda odlično organizovao meč teniskog Fed kupa između reprezentacija Srbije i Kanade.

Povezana vest:  TEKVONDO, Bronza za Tijanu Bogdanović na Gran priju u Rusiji

Prema rečima Mandića na 38. Evropskom prvenstvu u Spensu će nastupiti više od 800 karatista u kategoriji kadeta, juniora i mlađih seniora.

-Biće to prilika da se promoviše ne samo karate, najmasovniji sport u svetu posle fudbala sa oko 100 miliona takmičara, već i sam sport, a posredno i naš grad – naglasio je Mandić.

Generalni sekretar Svetske i Evropske karate federacije Džordž Jerolompos potvrdio je da je ta borilačka veština veoma popularna širom sveta i napomenuo da udruženja postoje u 186 zemalja, od kojih su 51 u Evropi.

Povezana vest:  JOVANA PREKOVIĆ U FINALU KARATE 1 PREMIJER LIGE – DUBAI 2018

-Od tih evropskih saveza 46 će biti prisutno u Novom Sadu sa ukupno 882 takmičara – dodao je Jerolompos, koji je predstavljen kao veliki prijatelj Srbije pošto je zastupao pravo učešća naših karatista na velikim međunarodnim takmičenjima i u vreme sankcija.

Direktor šampionata Evrope u Novom Sadu Strahinja Tepavčević ocenio je da će to takmičenje biti do sada najmasovnije po broju država i učesnika.

Povezana vest:  Džudista pritvoren na osam dana zbog mobilnog telefona

-Predstojeća manifestacija predstavljaće za nas znatno više od pukog nadmetanja na strunjačama Spensa. Ulaz u dvoranu biće Slobodan – zaključio je Tepavčević.