08.02.01

DVOR 2011

Štitovi za odbranu kralja i kraljice

U spavaću sobu je i ovoga jutra ušao kralj Đus, sa namerom da probudi sve seljane. Urška je jedina ustala posle Đusovog poziva i izašla s njim na trem. Pitala ga je kako mu je na Dvoru, i da li može da spava. On joj je rekao da mu je dobro, samo ima problem sa krunom koja ga malo žulja, ali je siguran da će uspeti da reši taj problem.

Oglasile su se fanfare i pozvale sve seljane na Dvor kako bi se dogovorili oko izvršenja dnevnog zadatka. Seljani su dobili zadatak da naprave 18 kraljevskih štitova. Taj zadatak će morati da radi više od polovine seljana. Dve osobe će vladari odrediti da prave dva specijlana štita za kralja i kraljicu, a sluškinja trba da napravi bogatu večeru za sve.

Pošto je u radnji prvo kupio neke stvari koje im na Dvoru nisu potrebne, Vanesa je vratila Nemanju nazad u prodavnicu po još neke stvari. On je i drugi put uspeo da zaboravi cigarete, jaja i mleko.

Đus i Nemanja su razgovarali o tome koliko zlatnika da odvoje i plate seljane da obave zadatke. Nadzornik Nemanja je predložio da u cenjkanju ne idu preko 10 zlatnika. Đus je zaključio da je to mnogo i da maksimalno treba dati 4, 5 zlatnika.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNA PREMIJERA V SEZONE KULTNE HBO SERIJE „IGRA PRESTOLA " U SRBIJI ISTOVREMENO KADA I U AMERICI

Dejan M, Jovan i Dragana su u dvorištu uživali u lepom jutru. Dejan je posumnjao na Denija i Ćemu da kradu dukate ostalima pa je obećao da će sledeći put na mesto gde drži zlatnike staviti čepove od pića. Pošto je siguran da će njih dvojica pomisliti da su to dukati, on će im ostaviti poruku u kojoj će pisati da se zna da oni kradu dukate. Dodao je da je vrlo moguće da im se i Bebi Dol pridruži  s vremena na vreme. Joca se ubacio i rekao da je ponižavajuće za Bebi da se često opija i krade.

08.02.21Nemanja je predložio Lepoj i Izvorinki da učestvuju u zadatku pravljenja štitova. Izvorinka je prokomentarisala kako je to muški posao, a Lepa je rekla da je bolje da taj posao uzme neko ko to zna nego da one tamo samo stoje.

Nemanja i Đus su ponovo ćaskali o zaduženjima. Nemanjin predlog je bio da plate samo glavnom majstoru, a on bi onda platio ostalim radnicima. Jedino ga je brinulo da se ostali ne naljute zbog toga. Đus mu je rekao da će videti, pa je dodao da bi morali da se bolje organizuju oko prodavnice da bi imali čime da plate radnike.

Povezana vest:  Top 5 gostovanja poznatih ličnosti u seriji "Prijatelji"

Kralj je odlučio da je ukupan budžet za plaćanje radnika za zadatak „Pravljenje štitova“ je 49 zlatnika. Maja i Lepa su već odbile, tako da njih nisu ni zvali na razgovor. Firči je prvi došao na dogovor kod kralja i kraljice. Firči je pristao da bude glavni majstor, a Đus mu je za to ponudio 6 zlatnika. Firči je rekao da neće da ide sa 20 zlatnika na 6. Đus nije mogao da veruje da je on za nosiljke dobio 20 zlatnika. Firči mu je zatim tražio 10, što mu je Đus dao. Ostalima su uglavnom platili po 4, 5 zlatnika.

Maja i Stojan su bili u spavaćoj sobi. Maja je ogovarala Firčija. Rekla je da je on slabić jer napada i žene. Rekla je da ako on na nju krene đonom, ona će krenuti sa dva. Zaključila je da je on psihopata, ali je dodala da ima utisak da se sada povukao.

Povezana vest:  FARMA 2010, Milena napustila imanje u Lisovićima

Svi su od Krunskog saveta dobili zadatak da odigraju trule kobile. Muškarci su kobile, a žene bi trebale da skaču preko njih. Lana je pokušala da se igra, međutim, skliznula je sa Cukića i pala, potom je odustala. Maja i Izvorinka jedine nisu htele da igraju i zato su kažnjene sa po 5 dukata. Maja je sve vreme trajanja zadatka pevala u pozadini što je iznerviralo mnoge takmičare.

Oglasile su se fanfare, pa je došlo vreme za izbor dvorske lude. Đus je za dvorsku ludu izabrao Izvorinku Izzy Milošević. Urška joj je predala kapu, a zatim su Vanesa i Nemanja poslužili večeru. Dvorane je večeras iznenadio Dženan Lončarević , sa kojim su se zabavljali do kasno u noć. Pošto je Dženan otišao, svi su prešli u kuću za seljane gde ih je sačekala još jedna trpeza i muzika sa plejera. Međutim, iznenadile su ih sirene koje su se oglasile. Dvor je bio napadnut! Najhrabriji u odbrani Dvora je bio Nemanja koji je štitom i rukama pokušao da zaštiti kraljicu. Neki su negodovali, dok je većina seljana pokušala da odbrani Dvor. Po završetku napada, svi zajedno su proslavili odbranu Dvora uz muziku i piće.