Kjokušinkaji

EVROPSKO PREVENSTVO U APSOLUTNOJ KATEGORIJI

Marina Vuković peta u Parizu

 

IMG_0683Spuštena je zavesan na evropsko prvenstvo u apsolutnoj kategoriji za borce kjokušinkajija. Srbiju je u Parizu predstavljalo četvoro takmičara. Marina Vuković nastupila je u borbama i katama, Danijel Milićević u borbama kao i juniori Senad Kurtišević i Saša Stošić u borbama.

Marina Vuković je u borbama izgubila u prvom kolu a u katama je osvojila peto mesto. Danijel Milićević pobedio je Mađara u prvom a u drugom kolu izgubio je od Lusijana Gogona iz Rumunije, posle produžetka. Juniori Kurtišević i Stošić nisu prošli prvo kolo.

Povezana vest:  TEKVONDO, Tehničko prvenstvo Beograda

Sa takmičarima u Parizu bio je Žarko Petković selektor i predsednik Kjokušinakji saveza Srbije.

-Ovo je bilo poslednje takmičenje u sezoni i vrlo smo zadovoljni. Marina Vuković zauzela je peto mesto u katama, pokazala je kvalitet i potvrdila plasman. Sada je bila peta a prošle godine šesta. Milićević je opravdao očelkivanja. Prošao je prvi krug a u drugom krugu izgubio je od Rumuna Gogonela, jednog od najboljih boraca sveta i bivšeg broja jedan i toposle produžetka. Sa velikim borcima teško je biti egal i ovo je veliko iskustvo za Milićevića. Što se juniora tiče platili su danak neiskustvu. Izgubili su u izjednačenim borbama, izgubili su jer su imali kaznene bodove. Moguće, da je Luka Petković otišao na evropsko prvenstvo napravio bi bolji rezultat ali mi u Kjokušinkaji savezu Srbije gledamo trenutnu formu i rukovodimo se time i to je zakon. Lično sam uveren da je bio tamo napravio bi odličan rezultat – rekao je Žarko Petković.

Povezana vest:  DŽUDO, PLEJ OF, ODŽK Beograd osvojio treću titulu u nizu (FOTO)