milica mandic trening
Milica Mandić na turniru u Bahreinu
 
Posle turnira u Egiptu i Emiratima, Milica Mandić (do 73kg) i Dragan Jović uputili su se na poslednje takmičenje u tom delu svetu, na 6. Bahrein Open iz serije G1, koji se organizuje u glavnom gradu Manami predstojećeg vikenda.
Olimpijska šampionka je na poslednja dva turnira osvojila zlatnu i bronzanu medalju, a rezultat se očekuje i na ovom, budući da je krenula trka za bodovima na svetskoj listi i borba za direktne kvalifikacije na Olimpijske igre 2016.
– Na ovom turniru od naših takmičara učestvuje samo Milica Mandić. Na žalost, Tijana Bogdanović nije dobila vizu pa će formu proveriti u Beogradu na jednom međunarodnom turniru. Milica u svojoj kategoriji i ovog puta ima pedstavnicu Amerike, koja je uz nju glavni favorit. Takođe, tu su i predstavnice Francuske, Švedske, Azerbejđzana – rekao je Dragan Jović. – Biće ovo zanimljivo i korisno takmičenje, a nadam se i uspešno za nas.
Posle Bahreina, nastavljaju se pripreme u Beogradu, a već za dve nedelje održaće se veliki turnir, Otvoreno prvenstvo Holadnije, koje je po prijavama i najjače pred evropsko prvenstvo. Holandija Open je turnir iz serije G2, turnir koji se organizuje godišnje samo po jedan na svakom kontinentu.
Olimpijska šampionka je spremna za još jedan turnir i priliku da se kući vrati sa još više poena.
– Turnir u Bahreinu je pretposlednja provera za evropsko prvenstvo i super je što ću imati još jednu priliku da osvojim poene za rang listu, ali i da ispravim greške koje sam pravila na prethodnom turniru – rekla je Milica.
Povezana vest:  TEKVONDO, SEMINAR U BEOGRADU, Dvojica majstora u srpskoj prestonici