gale tajland

TEKVONDO

Održana Generalna skupština Svetske tekvondo federacije na Tajvanu

Održana je 25. Generalna skupština Svetske tekvodno federacije (WTF) na Tajvanu, na kojoj je prisustvovao Dragan Jović. Da podsetimo, na Tajvanu se od četvrtka održavaju Kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, a samo dva dana kasnije I Svetsko juniorsko prvenstvo, na kojem učestvuje petoro takmičara iz Srbije.

-Usvojena su nova takmičarska pravila za borbe i forme, najviše promena je bilo oko odluke superiornosti u četvrtoj rundi ukoliko je nerešen rezultat.To će ubuduće odlučivati broj registrovsnih udaraca u oklop. Ako je rezultata bio 0-0,pobediće onaj koji je imao više napada, ako je i tada nerešen, odličivaće ko je imao manje opomena tokom cele borbe. Takođe, borbe ce se ubuduće raditi na borilištu oblika oktagona, a maksimalan broj opomena sa 8 povećan je na 10 – prenosi Dragan Jović sa Skupštine.

Povezana vest:  TEKVONDO, Miloš Gladović prvi takmičar na Svetskom seniorskom prvenstvu u Meksiku

Kada je reč o Gran Pri turnirima, određeni su gradovi gde će se održavati u ovoj I sledećoj godini.

U julu je Kazakstan domaćin, u oktobru Mančester, a finale je u Meksiku.

-Velika pažnja posvećena je para-tekvondo sportu. Peto svetsko para-tekvodno prvenstvo održaće se u junu u Rusiji, dok je prvo svetsko tekvondo prvenstvo gluvih u novembru, u Americi – ističe Jović.

Povezana vest:  DŽUDO, Međunarodni džudo turnir u subotu u Pančevu

Predvodnica juniorske ekipe je Tijana Bogdanović (do 49kg), članica Galeba koja je prošle godine osvojila prvu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu. Osim Tijane, put Azije su otišli Iris Jović Vujaković (do 55kg), Igor Glišin (do 73 kg), Dejan Tomić (do 63 kg) i Nikola Živanović (+78kg), a od trenera Dragan Jović i Boris Krstić. Kvalifikacije počinju u četvrtak.

Povezana vest:  Selektor džudo tima Rusije Ecio Gamba dobio rusko državljanstvo