osdakovski finale

FINALE 32. „VOJVOĐANSKE ZLATNE RUKAVICE” U SUBOTICI

Osdakovskom Zlatna rukavica

Završena je 32. Vojvođanska rukavica za mlade u Subotici. Epitet najboljeg boksera poneo je……. U Hali sportova “Dudova šuma” na severu Srbije u finalu je viđeno 22 borbe a posle četiri dana, na dva ringa je prodefilovalo 175 boksera (140 dečaka i 35 devojaka) iz 26 zemalja.

Zlatnu “Vojvođansku rukavicu”, u konkurenciji devojaka, dobila je Agnes Aleksiunson iz Švedske dok su za najborbeniji par proglašene Milena Matović i Karina Ibragimova. Za najboljeg tehničara proglašena je Australijanka Kejtlin Parker. Odlukom žirija “Vojvođansku zlatnu rukavicu” u konkurenciji mladih zasluženo je osvojio srpski bokser Milan Osdakovski. Najbolji stranac je Rus Levan Kasaija, za najborbeniji par izabrana je borba u poluteškoj kategoriji između Nareka Anasjana i Islama Tekejeva, dok je titulu najboljeg tehničara poneo je Amerikanac Tanjara.

U finalu, kod devojaka, Tamara Jovanović je izgubila prekidom u prvoj rundi od Lukaš iz Kazahstana dok je Milena Matović, takođe protiv reprezentativke Kazahstana – Ibragimove izgubila posle četiri runde.

Povezana vest:  Aličić kao brzi voz, nova pobeda za Srbiju  

U finalnim mečevima kod momaka Srbija je imala dvojicu finalista. Milan Osdakovski iz Žablja (“Šajkaši”) u lakoj kategoriji (do 60 kg) i Miralem Ahmeti iz novosadske Vojvodine u srednjoj su se našli u finalu. Osadkovski je boksovao protiv Australijanca Vilsona a posle tri teške runde, rovovske borbe na ringu, odlukom sudija, slavio je Osdakvoski. Članu Šajkaša ovo je bila treća borba na turniru ali je delovao sveže i bez većih problema je slavio u finalnoj borbi. Na startu meča je Osdakovski bio ubedljiv i prednost je držao do kraja borbe što je rezultiralo pobedom.

U drugom srpskom finalu Kozimbek Mardonov iz Uzbekistana nije pružio trunku nade Miralemu Ahmetiju te je završio borbu u prvoj rundi prekidom.

U finalu su viđene 22 borbe a publika je imala prilike da gleda odlično pesničenje mladih koji su bili izuzetno raspoloženi.  Odlični su bili, može se reći, svi finalisti. Pogotovo su znanje na ringu prikazali bokseri iz Amerike i Australije dok su standardno dobri bili takmičari bivših Sovjetskih republika ali i Indije. U prethodna tri dana video se napredak srpskih reprezentativaca ali  je to još uvek daleko od vrhunskog rezultata. Ipak, Tomislav Antelj je optimist pred Evropsko prvenstvo u Zagrebu za mlade koje je na programu u oktobru.

Povezana vest:  Veljko Ražnatović 7. septembra boksuje u Kanadi

-Vidi se blagi napredak naših momaka. Videćemo još ko će se naći na spisku putnika za Zagreb. Imaćemo par kontrolnih mečeva ali se zna kostur tima za Prvenstvo Evrope – rekao je Antelj.

REZULTATI FINALA

Muškarci

do 49kg: Blumenfeld (SAD) – Bim (Indija) 1:2, do 52kg: Latipov (Uzbekistan) – Časaia (Rusija) 0:3, do 56kg: Rampal (Indija) – Tanjara (SAD) 0:2, Šarahmatov (Uzbekistan) – Fjodorov (Rusija) 3:0, do 60kg: Osadkovski (SRBIJA) – Vilson (Australija) 3:0, do 64kg: Kozlovski (Rusija) – Amankul (Kazahstan) 3:0 , Prajag (Indija) – Ajci (Turska) 2:1, do 69kg: Radžabov (Rusija) – Melkonjan (Jermenija) 3:0 (TKO u 1.), Fataki (Francuska) – Džaipov (Uzbekistan) 2:1, do 75kg: Čataev (Rusija) – Plantić (Hrvatska) 0:3, Ahmeti (SRBIJA) – Mardonov (Uzbekistan) 0:3 (TKO u 1.), do 81kg: Anasjan (Jermenija) – Tekejev (Rusija) 0:3, do 91kg: Filipi (Hrvatska) – Celejevski (Poljska) 3:0, preko 91kg: Tahirov (Azerbejdžan) – Orehov (Rusija) 0:3 (Prekid u 2.).

Povezana vest:  Džošua protiv Povetkina na Vembliju

Devojke

do 48kg: Lukaš (Kazahstan) – Jovanović (SRBIJA) 3:0 (Prekid u 1. rundi), do 51kg: Kontojam (Indija) – Grigorijan (Jermenija) 0:2, do 54kg: Nihat (Indija) – Ferenc (Mađarska) 3:0 (TKO u 3.), do 57kg: Vesterland (Švedska) – Ošakbaj (Kazahstan) 1:2, do 60kg: Ikšanova (Kazahstan) – Aleksiuson (Švedska) 0:3, do 64kg: Matović (SRBIJA) – Ibragimova (Kazahstan) 1:2, do 69kg: Šaši (Indija) – Buđik (Mađarska) 3:0, do 75kg: Parker (Australija) – Fabela (SAD)  3:0.

 

PHOTO: Antoio Ahel/ATA Images