milutin_stankovic_poz_kos_2011

Milutin Stanković: Overiću normu za London 2012!

 

Srpski teškaš (preko 91 kg) Milutin Stanković izgubio je u prvom kolu na svetskom prvenstvu u glavnom gradu Azerbejdžana – Bakuu od Kazahstanca Ivana Dička. Izgubio je Stanković na poene od, za glavu višljeg protivnika i nije razočarao, niti Stručni štab niti je on klonuo duhom.

Stanković, rodom iz Smederevske Palanke krenuo je u plemenitu veštinu a prošle sezone boksovao za klub iz Kazahstana Astana Arlans. U tom, može da se kaže, profesionalnom ugovoru u amaterskom boksu njegovi drugovi i on stigli su do finala gde su izgubili od ekipe Pariza.

Povezana vest:  Završeno Pojedinačno prvenstvo Srbije 2021. u konkurenciji seniorki i seniora

-U Bakuu nisam imao sreće u žrebu i odmah sam naleteo na odličnog protivnika Dička. Protiv Kazahstanca mi je ovo drugi put das am boksovao I on sada vodi sa 2:0 u pobedama ali sam svestan svojih nedostataka koje ću u narednom period ispreviti. Naravno, želja mi je Olimpijske igre u Londonu naredne godine i želim da se pridružim aleksandru Drenovaku koji je već overio normu za Igre – rekao je Stanković.

Sledi kratak odmor.

-Sada sam kući, želim da se vidim sa najmilijima, da napunim baterije pa da nastavim dalje. Ponavljam, cilj mi je plasma na Olimpijske igre. Znam da imam snage I volje da otputujem u London.

Povezana vest:  Aktuelna svetska šampionka u boksu Surmeneli u finalu 10. Kup nacija za žene

Bliži se početak druge sezone Svetske lige. Sada su pravila malo drugačija, ekipe su podeljene u dve divizije.

-U kontaktu sam sa čelnicima kluba iz Kazahstana i sve ću znati za par dana. Odlično je što je Svetska bokserska asocijacija promenila pravila pa ćemo od Londona moći da boksujemo i u profi boksu. Ove sezone u Svetskoj ligi pridružićemi se i Ljubomir Marjanović koga je trejdovao aktuelni prvak francuski Pariz tako da ću na mečevima imati prilike i nekog od mojih da vidim.  Prošle sezone ostvario sam dve pobede i dva poraza a za narednu se nadam da će biti bolja. Prošla sezona donela mi je mnogo samopouizdanja i dosta sam naučio. Siguran sam da ću i ove sezone dosta napredovati, naravno uz pomoć i podršku Stručnog štaba Bokserskog saveza Srbije, trenera Miodraga Milića i selektora Zorana Manojlovića.– rekao je na kraju Stanković.

Povezana vest:  Rukavica u pravim rukama

PHOTO: ataimages.rs