Borovčanin želi 22 pobedu u karijeri

 

ART_1137Nenad Borovčanin sutra kreće za Cirih odakle će vozom do Berna na konferenciju za novinare povodom predstojećeg meča u glavnom gradu Švajcarske.Taj događaj biće svakako centralni bokserski dogaaj u svetu, pre svega zbog glavne borbe večeri u kojoj Vitali Kličko brani titulu svetskog šampiona protiv Amerikanca Kevina Džonsona, a meč između Sven Haselhuhna i Nenada Borovčanina biće jedna od predborbi ovog spektakla.Direktan TV prenos u oko 100 zemalja sveta, prisustvo novinara sa svih kontin entata i preko 10.000 prodatih ulaznica, do sada, za Post Finans Arenu u Bernu govori koliko je interesovanje za ovaj događaj.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE 2013, Završeno takimčenje u Kraljevu

Učešće Borovčanina na ovom meču priznanje je ne samo za njega nego i za celokupni srpski boks i pravi put afirmacije plemenite veštine na našim prostorima, ali i prilika da na velika vrata uvede srpske boksere u svetska dešavanja. Borovčanin u Švajcarskoj boksuje protiv Nemca, a njegov nadimak „Mladi Kriger“ dovoljno govori o njegovoj surovosti u ringu.

-Boksovaću protiv izuzetno opasnog rivala, pred njegovom publikom, ali se nadam da će i naša dijaspora zauzeti deo hale i pružiti mi podršku. Veliki događaj, najveći na svetu kad je boks u pitanju, samim tim i najveći izazov u mojoj dosadašnjoj karijeri. Okupiće se predsednici svih svetskih bokserskih federacija, najjači menadžeri, promoteri, elita iz sveta Jet Seta, dolazi premijer Švajcarske, Mihael Šumaher, Boris Beker i mnoge druge javne ličnosti, a ja ću se truditi da dostojanstveno predstavljam Srbe i srpsku zastavu. Znam da sam autsajder i da će pobeda biti pravi podvig, ali u boksu jedan mora da izgubi. Porazom ne gubim mnogo, a pobedom ulazim u elitu. Jedino što mogu da obećam jeste da ću se boriti kao lav, a neka pobedi bolji – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Majka odlučila da se Ektor Kamačo skine sa aparata

Naš bokser je nedavno boksovao na još jednom elitnom spektaklu koji je nazvan „Mećavnik Boxing Night“, a promotor je bio slavni svetski režiser Emir Kusturica. Promotor događaja u Bernu je promoterska kuća braće Kličko KMG (Kličko Menadžment Group), koja je jedna od najuspešnijih u svetu boksa.