borovcanin_i_ocijengSPEKTAKL U ŠALKE ARENI

Kličko protiv Sosnovskog, Borovčanin protiv Očijeniga

 

U najvećem šoping centru u Esenu – Limbekar placu, danas je održano zvanično merenje boksera za predstojeći spektakl na stadionu fudbalskog kluba Šalke u Gelsenkirhenu koji će biti održan u subotu – 29. maja 2010.

Pred nekoliko stotina gledalaca, glavni delegat meča Artur Elenson pregledao je potrebnu dokumentaciju svih boksera nakog čega je usledilo merenje. Elenson je konstatovao da su svi bokseri imali potrebnu i predviđenu kilažu, tako da su spremni za sutrašnje mečeve.

Vaga je na zvaničnom merenju pokazala da je teškaš Nenad Borovčanin uoči meča sa Afrikancem Očijengom ima 98 kilograma, dok je njegovom protivniku iz Kenije Rajmondu Očijengu vaga “izbrojala”  99,5 kg.

klicko_tri_prstaBorovčanin i Očijeng boksovaće na stadionu Šalkea predborbu glavnom meču između Vitalija Klička i Alberta Sosnovskog i imaće direktan internacionalni televizijski prenos. Tokom poziranja mnogobrojnim fotoreporterima, Rajmond je zamahnuo rukom prema Nenadu pokušavajući da ga uplaši, ali se naš bokser nije pomerio niti je skrenuo ledeni pogled sa Kenijca, što je bilo ispraćeno aplauzom svih prisutnih na merenju. Posle toga, Nenad je dao izjavu za srpske medije i nemačku TV stanicu RTL, koja je imala direktan prenos celokupnog događaja iz Limbekar placa:

-Kličko i ja smo trenirali pune četiri nedelje u Tirolu, u Austriji i petu nedelju ovde u Gelsenkirhenu, sve po planu i programu našeg trenera Frica Zduneka, koji nam nije dao predaha. Za sebe mogu da kažem da sam maksimalno pripremljen i da kao i uvek do sada očekujem pobedu. Rajmond ima 21 pobedu, od čega 17 nokautom, ali sam spremio taktiku za njega. Daću sve od sebe da pobedim i zabeležim još jednu pobedu u karijeri i na pravi način ispromovišem srpski sport. Završnu reč uvek dajem u ringu i ovaj put će biti tako – rekao je Nenad Borovčanin.
Nakon Nenada i Očijenga na red su došli glavni akteri subotnjeg događaja u Gelsenkirhenu, Vitali  Kličko šampion i Albert Soznovski izazivač, koji su na merenju imali 112 kg, odnosno 108kg. Soznovski je poručio Vitaliju da on više nije onaj bokser što je bio i da su mu dosadašnji protvnici mečeve gubili u glavi još u svlačionicama, ali da je on za razliku od prethodnika došao po pojas i po istorijsku slavu za poljski boks kao prvi šampion teške kategorije iz te zemlje. Takođe, rekao je da će Vitalij zažaliti što je njega izabrao za odbranu titule i da će to dokazati u subotu.
Vitalij je na to odgovorio sa osmehom i da je spremniji nego ikad, kao i da to što ima 39 godina ništa za njegovu formu ne znači jer je svaki put sve bolji i bolji i da se oseća kao nikada do sada u karijeri. Pokazaće celom svetu da mu Sosnovski ne može ništa, baš kao ni bilo ko drugi na celom svetu.
Sve to izazvalo je pravu buru oduševljenja prisutnih i moglo bi se reći razdrmalo ljubitelje boksa u Nemačkoj koji sve više veruju da će Sosnovski pobediti Klička.

 

Povezana vest:  Borovčanin protiv Dadovića