nenad_zimonjic_i_danijel_nestor1ATP ROLAN GAROS 2010

Zimonjić i Nestor u drugom kolu

 

Srpsko kanadska dubl kombinacija Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Francuske. Danas su Nestor i Zimonjić na startu takmičenja pobedili Britanca Rosa Hačkinsa i Australijanca Džonatana Kera rezultatom 2:1 u setovima (7:6 (7:5), 4:6, 7:6 (7:3)).

Drugi nosioci na u Parizu do pobede su stigli teže nego što se očekivalo. Zahvaljujući odličnim servisima sve četvorice igrača, u čitavom meču viđene su samo četiri brejka. Hačkins i Ker su realizovali obe, a Zimonjić i Nestor jednu od dve, pa su dva seta rešavana u taj brejku. U tim trenucima do izražaja je došlo neupopredivo veće iskustvo srpko kanadskog para, koji je je na kraju zasluženo ostvario pobedu.

Povezana vest:  Đoković: Svim srcem i mislama sam uz narod u Srbiji

Meč je mogao da bude rešen i ranije, da su Zimonjić i Nestor iskoristili neku od tri meč lopte u 12. gemu trećeg seta. Hačkins i Ker su ih sve spasili i potom u taj brejku poveli 3:1, ali je onda trenutno drugi dubl sveta nanizao šest poena zaredom. U drugom kolu Zimonjić i Nestor će igrati protiv Pitera Lučaka iz Australije i Simona Grola iz Nemačke.

Povezana vest:  Slavković novi predsednik Teniskog saveza Beograda