sjekloca abraham mec

3. MEMORIJAL “VIDOJE SJEKLOĆA”

Nikola protiv Jukića za titulu Mediterana

Nikola Sjekloća, crnogorski bokser  (29 pobeda (9KO) i 4 poraza) ponovo će boksovati za titulu prvaka Mediterana u WBC verziji. Ovoga puta će se to desiti na III Memorijalu „Vidoje Sjekloća“ koji će biti organizovan 20. novembra u Mediteransko-sportskom centru u Budvi.

Sjekloća je poslednji meč boksovao 17. maja kada je prekidom u trećoj rundi savladao Slobodana Ćuluma (8 pobeda i 11 poraza). Prethodno je 25. aprila igubio na poene od Tyron Zeuge u Nemačkoj u meču za titulu IBF Interncional. Nikola Sjekloća je već bio prvak Mediterana od 2008 do 2010, zatim WBC Internacionalni šampion sveta, prvi bokser u novijoj istoriji koji je boksovao na američkom tlu, u Atlantik sitiju, protiv Sakia Bike eliminacioni meč za titulu prvaka sveta u WBC verziji.

Povezana vest:  Kličko brani titulu protiv Pjanete 4. maja

Za titulu prvaka sveta u WBO verziji boksovao je sa Arturom Abrahamom u maju 2014 godine, i tu borbu izgubio.

Titula prvaka Mediterana donosi dobar rejting na svetskim listama, pre svega u WBC verziji, te mogućnost da u sledeće dve godine Sjekloća ponovo dobije šansu za napad na neku od svetskih pojasa.

Protivnik Nikole Sjekloće biće hrvatski bokser Ivan Jukić (22 pobede, 6 poraza) izuzetno fizički pripremljen bokser, koji se za svoje mečeve priprema u Nemačkoj. U ovoj godini Jurić je imao četiri borbe a prve tri je izgubio. U februaru je boksovao u Velikoj Britaniji za WBO pojas prvaka Evrope i dva puta je poražen u Nemačkoj. 19. septembra je boksovao u Hrvatskoj kada je savladao Ivana Horzića (0-1-0).

Povezana vest:  Biševac: Hukić je uzor mladim ljudima

U uvodnim mečevima nastupiće srpski bokseri – Miljan Rovčanin 13-0, Marko Nikolić 9-0, Nina Stojanović (8-0) i Geard Ajetović (26-14-2).