aleksandar_drenovakEP MOSKVA

Orlovima težak zadatak u Rusiji

 

Danas je održan žreb na evropskom prvenstvu u amatereskom – olimpijskom boksu u Moskvi. Iz cele Evrope okupili su se pesničari da se u 11 težinskih kategorija bore za odličja (po četiri u svakoj kategoriji). Takičenje počinje danas (5. jun) i trajaće do 13. juna.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati šestorica reprezentativaca i to Nikola Magovac (do 54 kg), Ljubomir Marjanović (do 60 kg), Aleksandar Drenovak (do 75 kg), Marko Nikolić (do 81 kg), Milisav Vk Simić (do 91 kg) i Milutin Stanković (preko 91 kg). Treneri su Zoran Manojlović – selektor BSS i Miodrag Milić – trener reprezentacije.

Povezana vest:  MEČ ZA WBC PRVAKA SVETA, Sjekloća lakše povređen, Andre Vard pauzira godinu dana

Žreb i nije baš bio naklonjen Orlovima.

Nikola Magovac (Radnički) u prvom kolu će za protivnika imati Rumuna Razvana Andreiana. U kategoriji je mereno 23 boksera Magovac je dobio solidnog protivnika a ako prođe prvo kolo Magovac će se nameriti na boljeg iz duela Mati Kota (Finska) – Josep Ham (Škotska).

Ljubomir marjanović (Radnički, Kragujevac) nastupiće sutra a prvi protivnik će mu biti Holanđanin Husnu Kocabas. Ako prođe prvu prepreku kapitena Orlova čeka će boljeg iz meča Redouane Kaja (Švedska) – Vasil Taku (Moldavija).

Povezana vest:  MEČ ZA WBO POJAS U LAKOJ KATEGORIJI, Duda Janković oštećena u meču sa Pačeko

Aleksandar Drenovak u prvom kolu će igrati protiv Čeha Vardana Besljana dok Drenovaka u narednom kolu, očekuje bolji iz meča Sergej Derevjačenko iz Ukrajine i Goldi Eneste (Norveška).

Marko Nikolić član Crvene zvezde ima težak žreb. U prvom kolu će se Nikolić sastati sa Turčinom Onderom Ozgulom.

Milisav Vuk Simić (Loznica) imao je sreće jer je voljom žreba slobodan prvo kolo. U drugom kolu, koje je na programu 7. juna Vuk Simić će boksovati sa boljim iz meča Borut Slapnik (Slovenija) – Bahram Muzafer (Turska). Ako prođe drugo kolo, u četvrtfinalu, u borbi za medalju Vuk Simić će se boriti sa boljim iz meča Jožef Darmoš (Mađarska) – Voren Baster (Engleska).

Povezana vest:  Miljan Rovčanin ruši sve pred sobom

Stanković Milutin je u prvom kolu, voljom žreba, za protivnika dobio Ukrajinca Romana Kapitonenka i ako ga pobedi, što će biti izuzetno teško, Stankoviću će biti otvoren žreb do medalje.