ivan_calderonKalderon odbranio titulu uprkos nokdaunu

 

Portorikanski bokser Ivan Kalderon odbranio je danas u Njujorku WBO titulu u polumuva kategoriji (do 50 kilograma), pošto je jednoglasnom odlukom sudija pobedio Meksikanca Hesusa Iribea. Kalderon je bio u nokdaunu u drugoj rundi posle snažnog udarca desnom rukom, ali je kasnije iskoristio kretanje i odbranu da bi pobedio u više preostalih rundi.

-Dobio sam snažan udarac i oboren sam, ali sam znao da će ga dobro kretanje pobediti – rekao je 35-godišnji Kalderon.

Povezana vest:  NOVI TRIJUMF BOROVČANINA, Nokautom do 25 pobede

Portorikanac ima u karijeri učinak od 34 pobede, jedne nerešene borbe i bez poraza, uz šest nokauta. U bokserskim krugovima važi za jednog od najboljih čistih boksera, ali nije stekao veliku slavu zato što se takmiči u skoro minimalnoj kategoriji i zato što nema dovoljno jake udarce za nokaute. Sudije su borbu ocenile sa 118:109, 118:109 i 116:111.

Povezana vest:  Premijer Dačić i ministarka sporta Marić primili Hukića

Kalderonu je ovo bila šesta odbrana titule u verziji Svetske bokserske organizacije (WBO), koju je osvojio avgusta 2007, kada je u Portoriku podeljenom odlukom sudija dobio Meksikanca Uga Fidela Kasaresa.

Kalderon nije, međutim, neprikosnoven, pošto su njegove poslednje tri borbe zaustavljene ranije zbog nenamernog udaranja glavom. Jedna je bila nerešena, a druge dve je šampion dobio na poene.

Povezana vest:  Irkinja Keti Tejlor najbolja do 60 kilograma

Iribe ima 16 pobeda, sedam poraza i pet nerešenih mečeva, uz 10 nokauta. Nije se očekivalo da će predstavljati probleme Kalderonu, pošto je izgubio u svoje obe prethodne borbe za titulu. Edgar Sosa ga je ubedljivo dobio na poene februara 2002, a Brajan Vilorija na isti način u avgustu prošle godine.