Kličko odbranio titulu, Borovčanin ostvario novu pobedu

 

klicko_i_borovcanin (1)Svetski bokserski prvak u teškoj kategoriji u verziji Svetskog bokserskog saveta (WBC) Vitalij Kličko (Vitali Klitscko) uspeo je u subotu uveče u Bernu da odbrani titulu, pobedivši jednoglasno na poene do sada neporaženog američkog boksera Kevina Džonsona (Kevin Johnson). U Post finance Areni u švajcarskom gradu Bernu dogodio se pomenuti spektakl a pored Klička boksovao je i Nenad Borovčanin u uvodnom meču.

Tridesetosmogodišnji Kličko uspevao je u većem delu borbe da Džonsona drži uz konopce, ali je izazivaču uspeo da zada svega nekoliko ozbiljnijih udaraca. Ovo je Kličku 38 pobeda I jedini meč koji je dobio na poene. Podsećanja radi Kličko ima 38 pobeda (37 KO) I dva poraza (2KO). Džonsonu je ovo prvi poraz a ima 22 pobede (9KO). Pre Džonsona Kličko je odbranio pojas i protiv Chris Arreola (26. septembra 2009, SAD) I 21. marta ove godine u Nemačkoj protiv Huana Karlosa Gomeza (Juan Carlos Gomez).

Povezana vest:  Zlatne bokserke!

Džonson (30) se pokazao kao veoma izdržljiv protivnik i činio je sve što može kako bi se protivudarcima suprotstavio Kličku.

Poslednji poraz Kličku je naneo Lenoks Lujs (Lennox Lewis) 21. juna 2003.

Pre borbe Klička I Džonsona Alexander Ustinov pobedio je, napoene, Monte Barrett u meču za pojas u EBA verziji u teškoj kategoriji.

klicko_i_borovcaninNenad Borovčanin, bokser iz Loznice u šest rundi pobedio je na poene Sven Haselhuhn. Nemac je od sada imao osam poebda (2KO) i ovo mu je 11 poraz (1KO), dok je “Advokat u ringu” kako zovu Borovčanina ovo 26 pobeda (16KO) bez poraza.

Povezana vest:  Nenad Borovčanin 8. na WBO listi

-Ovo je moja još jedna pobeda u nizu. Posle meča na Mećavniku sada sam boksovao u šest rundi protiv domaćeg boksera, Nemca Haselhuhna. Nemac ima 11 poraza ali je neugodan protivnik ali sam uspeo da ga smirim na ringu I nametnuo sam svoj ritam I tako boksovao do kraja. Braća Kličko su mi ukazala poverenje da boksujem u uvodnom program što sam I potvrdio ovom pobedom. Nadam se da ću, do sredine naredne godine boksovati za jedan od prestižnih pojasa u teškoj ili kruzer kategoriji – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Bokseri kampa Bali Balkan Boksing testirani u Zavodu za sport na Košutnjaku