istvan_kovav_i_nenad_borovcanin_pojasMEČ U KRUZER WBO VERZIJI

Borovčanin za prvaka Evrope

 

Nenad Borovčanin dobio je odobrenje od svetske bokserske organizacije (WBO) da može da boksuje za upražnjenu titulu šampiona Evrope u profesionalnom boksu u kruzer kategoriji. Borovčanin u svojoj karijeri ima 26 mečeva i isto toliko pobeda, od čega 18 nokautom, a na svetskoj rang listi zauzima 19. poziciju. Poslednji meč imao je na stadionu fudbalskog kluba Šalke pred 60.000 gledalaca, kada je pobedio Afrikanca Očiengu, kao predborba Vitaliju Kličku.

Naš bokser boravio je dva dana u Budimpešti, gde su on i njegov prijatelj Aleksandar Petrović bili gosti direktora WBO verzije za Evropu Ištvana Kovaču, sa kojim su dogovorili sve detalje i uslove vezane za organizaciju ovog meča. Kovač je svojevremeno bio svetski šampion i u amaterskom i u profesionalnom boksu, a trenirao ga je Nenadov sadašnji trener Fric Zdunek. Meč bi trebao da se održi na jesen u Banjaluci, a pokrovitelj će biti Vlada Republike Srpske, dok će signal direktnog televizijsko prenosa preuzeti Eurosport ili nemački RTL. Očekuje se da specijalni gosti budu braća Kličko, ali i mnoga poznata imena iz domaćeg javnog života, poput Emira Kusturice, Milorada Dodika, Neleta Karajlića, Jelene Janković, Nenada Peruničića, Svetlane Ražnatović što će događaj dići na nivo svetskog spektakla.

Povezana vest:  Marko Huk polomio palac

-Dugo čekam na ovu šansu i daću sve od sebe da je iskoristim, da postanem šampion Evrope. Da li ću tokom priprema imati još jedan meč, to zavisi isključivo od mog trenera Zduneka, koji će proceniti da li mi je potreban još jedan ulazak u ring pre meča karijere. Najbitinije mi je da je WBO odobrila meč i sada amo čekam trenera da odredi najadekvatniji datum u zavisnoti od plana priprema. Ovih dana ću krenuti sa pripremama na nekoj od domaćih planina, gde ću trenirati individualne treninge, pre nego što počnem sa specifičnim bokserskim treninzima, kada ću pripreme nastaviti sa trenerom – rekao je Borovčanin.

Povezana vest:  Američki veteran Hopkins odbranio titulu

Sa prostora bivše Jugoslavije titulu šampiona Evrope osvojili su samo Prebeg, Mate Parlov, Marijan Beneš i Stipe Drviš, tako da će Borovčanin imati istorijsku priliku da postane prvi Srbin sa ovom titulom.

Prva konferencija za novinare zakazana je za početak septembra u hotelu Kempinski u Budimpešti,jer je tamo centrala WBO za Evropu.