lebron-james-standing-nikeLeBron Džejmes skinut sa zgrade u Klivelendu

 

Godinama je veliki Nijkeov plakat sa slikom LeBrona Džejmesa dominirao na zgradi u središtu Klivelanda. Uskoro ga više neće biti. Naime, Radnici su u subotu počeli da razmontiraju divovski mural na kojem dosadašnji košarkaški heroj Klivlend Kavalijersa u dresu svog kluba, raširenih ruku i glave zabačene unazad, obavlja svoj mađioničarski trik sa prahom, što je pretvorio u vlastiti ritual uoči svake domaće utakmice.

Povezana vest:  Pehar završio na tribini sa Zvezdinim navijačima

Legendarni mural je sa godinama postao klivlendska znamenitost. Nakon sedam godina vernosti 26-godišnji krilni košarkaš napustio je Kavalijerse otišavši po titulu, koji u svom gradu nije uspeo da dohvati, u Majami Hit.

Kad su radnici počeli da skidaju delove plakata, ispred zgrade na Ontario Stritu počeli su da se zaustavljaju pešaci, biciklisti pa čak i vozači automobila, samo da bi još jednom pogledali plakat koji će uskoro zauvek da nestane, njihovog bivšeg ljubimca koji se odlaskom odmetnuo u izdajnika.

Povezana vest:  Vujošević: Bolja odbrana Zvezde odlučila derbi

-Uklanjamo plakat LeBron Džejmsa pod nazivom „Svi smo svedoci“ iz centra Klivlenda. Proces bi trebalo da se završi kroz nekoliko dana – izjavio je PR Najka KeJUan Vilkins navevši da kompanija za sad ne zna kuda sa divovskim znakom.

Nekoliko navijača se pojavilo ispod plakata već u petak, kada su se radnici pripremali za početak izvođenja radova.

Povezana vest:  Izraelci uputili izvinjenje Crvenoj zvezdi

– Majka nas je poslala da fotografišemo plakat pre nego što ga skinu . Imam u svemu ovome nekakav gorko – slatki osećaj – izjavila je Kajla Mak iz Norvolka u Ohaju.

U problemima su trgovci odećom koji u zalihama imaju još Džejmsovih dresova Klivelend Kavalijersa. Cene padaju drastično jer dres više niko ne želi da kupi. U jednoj prodavnici u Vest Lejku dresu je tako pala cena sa 120 na 29.99$.