Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ocenio je da je večerašnja pobeda protiv Turske timska pobeda i da su svi igrači koji su ulazili u igru dali svoj doprinos.

„Muška utakmica. Prava, koja s moje tačke gledišta može samo da me čini još više ponosnim na ove momke. Velike čestitke za borbenost, za mirnoću koju su pokazali u ključnim trenucima, za koje smo znali da će da dođu. Znali smo da Turska igra na trojke, jedna za drugom za trećom, gde su probali da nas prelome. Mislim da smo u tim trenucima zadržali mirnoću, znali šta hoćemo i na koga da igramo“, rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Minesota otpustila Kurta Rembisa

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva. Srbiji je ovo druga pobeda na šampionatu Evrope, dva dana nakon poraza od Rusije.

„Svaki igrač koji je došao sa klupe dao je svoj doprinos ekipi i ja im od srca čestitam… Uvek su važne ovakve utakmice, ovo takmičenje će još više da iskristališe role ograča. Idemo onim putem koji smo zacrtali“, rekao je Đorđević.

Povezana vest:  Kokoškov: Imamo pozitivnu energiju, daćemo sve od sebe

„Posle jedne jako teške utakmice protiv Rusije, igrači su se i sami okupili i razgovarali. Izuzetno su koncentrisani, zanima ih svaki detalj. Pitali su, naravno, Bogdanovića i Štimca o svim igračima. Jako dobro smo se spremili za ovu utakmicu. Čestitke mom stručnom štabu. Mislim da smo odreagovali na jako dobar način“, dodao je selektor.

Stefan Jović odigrao je odličan meč protiv Turske.

„Tokom utakmice mi je prišao i rekao: ‘Sale mogu da šutnem svaki put’. Rekao sam mu: ‘Šutni. Šutni pet za redom, majstore. Idu ti ispod, šutni pet, pogodi dve i više ti neće ići ispod i onda ćeš igrati ono što najbolje znaš, ‘pik end rol’. Imao je hrabrost, imao je smelost, sigurnost, mir. Prava plejmejkerska utakmica, ja mogu samo da mu čestitam“, rekao je Đorđević.

Povezana vest:  EVROKUP, Rezultati četvrtog kola i tabela Grupe H Evrokupa

Đorđević je prokomentarisao i atmosferu u hali.

„Ovo je fenomenalna hala, svi uživaju kad je ovako, za ovo se igra, za ovo se živi. Ovo će ostaviti traga u svima nama“, rekao je selektor.