Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović rekao je večeras da je najvažnije da je njegova ekipa pobedila Tursku i objasnio da se u prvom poluvremenu nije igralo za njega i da je zato imao slabiji učinak.

„Stvarno teška utakmica, nismo mogli da je slomimo iako smo imali 10, 12 razlike u drugoj četvrtini i nikako da je prelomimo. Na kraju je bitno da se pobedi i da se sada odmorimo jer sutra imamo utakmicu u pet (protiv Velike Britanije)“, rekao je Bogdanović novinarima u Istanbulu.

Povezana vest:  Prva provera Zvezde sa rumunskim Asesoftom

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva. Srbiji je ovo druga pobeda na šampionatu Evrope.

Bogdanović je bio najefikasniji sa 17 poena, ali je „proradio“ tek u drugom poluvremenu.

„U prvom poluvremenu se nije igralo za mene, imali smo drugu taktiku, ja sam uzeo samo par trojki. Gurali smo dole i to je išlo, a kada nešto ide treba to i da se igra“, rekao je Bogdanović.

Povezana vest:  Lamar Odom nađen u besvesnom stanju u javnoj kući

Na pitanje novinara šta mu je prolazilo kroz glavu u momentu kada je vezao 10 poena u poslednjoj četvrtini, Bogdanović je odgovorio: „Da dam još deset“.

Bogdanović je naveo da mu je drago što su ga navijači u Istanbulu dočekali aplauzima.

„Oni imaju nevidjene navijače koji vole košarku i uvek igraju za 30 odsto bolje, kao što bismo smo i mi da igramo kod kuće. To je normalno. Bio sam oduševljen skandiranjem i što mi nisu zviždali. Dobio sam aplauze i drago mi je da sam ovde uspeo da ostavim trag“, rekao je doskorašnji član Fenerbahčea.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije: Odradili smo dobar posao

PHOTO: www.fiba.basketball/eurobasket/2017