Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Stefan Jović rekao je da je njegova ekipa u večerašnjem meču protiv Turske uspela da ostane mirna i sprovede u delo sve ono što radi na treninzima.

„Svi koji su gledali znali su, a znali smo i mi, da Turska u ovakvom ambijentu neće da se preda. Mlada ekipa puna energije, igra nezgodan zonski presing tokom čitavog meča. Uspeli smo u poslednjoj četvrtini kada se igralo poen na poen da sačuvamo koš i da budemo mirni u napadu, da sprovedemo u delo sve što radimo na treninzima, sve što nam je Sale pričao svih ovih dana“, rekao je Jović novinarima posle meča.

Povezana vest:  ABA LIGA, Zvezda na početku Jadranske lige dočekuje Mega Leks

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva. Srbiji je ovo druga pobeda na šampionatu Evrope.

Jedan od najboljih na terenu bio je upravo Jović sa 15 poena i devet asistencija.

Na novinarsku konstataciju da su ga turski košarkaši dosta puta ostavljali samog i da je on to kažnjavao, Jović je naveo da on nikada ne „šutira na silu“.

Povezana vest:  Pobeda košarkaša Zvezde protiv Igokee

„Nije to prvi put da me neko pušta da šutiram, samo ne treba dozvoliti da ja budem taj koji će da šutira nekoliko lopti u nizu nego treba da radimo suprotno od onoga što protivnik želi. Bila je i ona otvorena trojka koju nisam želeo da uzmem jer se nisam osećao najbolje. Kod mene neće biti tog divljanja. Kada se dobro osećam tada uzimam šuteve, ne šutiram na silu“, rekao je Jović.

Povezana vest:  NBA VESTI, Durent opet ispunio normu

Naredni protivnik Srbije je Velika Britanija, a Jović je naveo da je ta selekcija pokazala dobru igru u prve tri utakmice iako ima tri poraza.

„Nisu naivna ekipa i niko ih nije ‘oduvao’. Moramo dobro da se pomučimo i da se oznojimo da bismo izvukli bodove iz tog meča“, rekao je Jović.

PHOTO: www.fiba.basketball/eurobasket/2017