par_kaha (8)EVROLIGA

 

Partizan pobedio Kahu u neizvesnoj završnici

 

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Kahu Laboral sa 74:71 (18:25, 24:13, 14:18,

18:15), u utakmici petog kola Grupe A u Evroligi.

Pred 7.620 gledalaca u hali Pionir, Partizan je do pobede predvodio Džejms Gist sa 14 poena i 11 skokova, poen manje postigao je Nejtan Džavai uz osam skokova, a 12 je ubacio Dušan Kecman. Jan Veseli dodao je 10 poena, a Oliver Lafajet osam, uz šest skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u španskom timu bio je Stanko Barać sa 17 poena I šest skokova, a po 14 su postigli Dejvid Logan i Fernando San Emeterio, dok je Mirza Teletović dodao 11 poena. Srpski košarkaš Nemanja Bjelica utakmicu je završio sa dva poena.

Partizan sada ima tri pobede i dva poraza, a Kaha srpskog trenera Duška Ivkovića ima pobedu manje.

Povezana vest:  Vlada Jovanović: Hvala navijačima na podršci

U sledećem, šestom kolu, Partizan će 25. novembra od 20.45 igrati u Beogradu protiv Žalgirisa, a Kaha u isto vreme u Tel Avivu protiv  Makabija.

Partizan je do pobede došao u neizvesnoj završnici, serijom od 14:0, u kojoj je Kecman postigao osam uzastopnih poena.

Na početku utakmice Branislav Đekić je „trojkom“ doneo Partizanu prednost, ali je nakon toga, posle neorganizovane igre crno-belih u napadu, Kaha serijom od 6:0 preokrenula.

Španci su tokom četvrtine preko Baraća i San Emeterija čuvali rezultat, a najveću prednost doneo je „dvojkom“ Teletović za 25:16. Barać je četvrtinu završio sa 11, a San Emeterio sa osam poena bez promašaja.

Na početku druge četvrtine razigrao se Lafajet, postigao je šest poena, asistirao saigračima i probudio Partizan. Crno-beli su popravili igru u odbrani i skok, posebno u napadu i u završnici počeli da smanjuju zaostatak.

Povezana vest:  Dva navijača Panatinaiskosa ranjena kalašnjikovom

vesely_bjelica (2)Serijom od 8:0 – „dvojkom“ Džavaija i „trojkama“ Petra Božića I Gista Partizan je u 17. minutu poveo sa 34:33. Do kraja poluvremena Gist, Džavai i Raško Katić su doneli crno-belima četiri poena prednosti – 42:38.

Partizan je prvo poluvreme završio sa 25 skokova, od kojih 11 u napadu, dok je Kaha završila prvi deo sa 14 skokova, bez skoka u napadu.

Poenima Veselija crno-beli su na početku treće četvrtine stekli najveću prednost na utakmici od šest poena – 44:38. Izabranici Vlade Jovanovića su u tom delu meča igrali loše u napadu, ali ipak nisu dozvolili protivniku da se „odlepi“.

U tim trenucima Kaha je poentirala uglavnom preko Teletovića I Marselinja Uertasa, a Partizan su u igri držali Veseli, Gist I Božić, koji je „trojkom“ doneo 56:55. Ekipe su u poslednju deonicu ušle izjednačene, poenom Uertasa sa linije za slobodna bacanja.

Povezana vest:  KK Partizan osudio postupak Sergeja Trifunovića

Kaha je počela četvrtu četvrtinu serijom od 11:0 za 67:56, a Partizan je prve poene u poslednjoj deonici postigao tek u petom minutu, kada je Lafajet bio precizan sa penala za 58:67.

Martin Ramčik je u 36. minutu postigao dva poena za 69:58 i tada se činilo da je Kaha prelomila  utakmicu.

Međutim, Partizan je serijom od 14:0, uz osam uzastopnih poena Kecmana, uspeo potpuno da preokrene i dođe na 72:69. Kaha je u završnici potpuno izgubila svoju igru, jedine poene postigao je San

Emeterio sa bacanja i smanjio na 71:72, ali je Gist sa penala 3,8 sekundi pre kraja doneo pobedu Partizanu.

U poslednjem napadu Bjelica je iz velike daljine pokušao da postigne „trojku“, ali je bio neprecizan.

PHOTO: ataimages.rs