osvajanje_imunitetaSURVIVOR VIP

 

Robinzoni zagadili ostrvo svojim „WC-om“, Bahandi ponovo osvojio imunitet

 

Međuljudski odnosi su trenutno najvažnija tema u izmešanom Kasuku. Marko se ne oseća kao vođa novog plemena: niko ga nije izglasao i boravak mu prosto dođe kao kazna. Ni Edinu se mnogo ne dopada sadašnja situacija i ocenjuje da nije najzdravije kad se dojučerašnji protivnici nađu u istom taboru. Za Gocu postoje samo dva rešenja:  ili će da upadne u depresiju i da kuka ili će reći „ok- to je to, idemo dalje“. Aleksandra ne želi mnogo da se izjašnjava u ovom trenutku, ali veruje da će se mnoge stvari razjasniti nakon borbe za imunitet koja ih očekuje.

Napetost druge vrste ima Andrej koji ima problem sa pronalaženjem wc-a.  Kaže da je neverovatno da čovek ode u džunglu gde može da obavlja nuždu gde god hoće, a da na kraju  to nigde ne može da učini od „nagaznih mina“. Nakon opsežne analize terena, Andrej zaključuje:  „Ljudi, tražim novu klonju! Ovde ste zagadili okolinu za 50 godina!“.

Povezana vest:  SkyShowtime striming servis u Srbiji

Katarinu ne napušta opsednutost Andrejem. Više ne spominje mržnju koju gaji prema njemu, ali kako kaže „nije živa da vidi da li će Marko uspeti da „ukroti“ Andreja?“. U Bahandiju je situacija daleko opuštenija. Kaća primećuje da vlada nova energija u kojoj se ne oseća kult vođe. Jeleni nedostaje Goca, a očigledno i Knezu koji je prijatno iznenađen njenim ponašanjem na ostrvu. On kaže da je sutrašnji dan biti ili ne biti za Kasuko. Kralj kulinarstva je očigledno i nadareni vidovljak koji procenjuje da će se u slučaju poraza protivničko pleme podeliti u dve struje, što će izazvati potpuni razdor i haos. Po Katarininom mišljenju, naravno, ispašće Andrej, ali se ostali članovi Bahandija ne slažu sa tom ocenom. Zaključak je isti, presudiće Aleksandrin glas.

labudje jezeroOno što takmičari ovog puta treba da savladaju kako bi došli do totema za imunitet, jeste poligon sa preprekama. Vežbe su prave vojničke: preskakanje zida, spuštanje niz konopac, provlačenje kroz uski tunel i prolazak kroz bazen. U njemu je ključ  kojim će pleme osloboditi zarobljenog člana, a on će u znak trijumfa zapaliti baklju. Zbog viška takmičara, Bojana kao vođa Bahandija odlučuje da u igri ne učestvuju ona i Nikola. U kavez postavlja Miloša, dok Marko tamniči Gocu. Katarina je najmotivisanija. Sa lakoćom prelazi nivoe i iz sveg glasa bodri svoju ekipu: „Kopajte! Trčite! Ajde sad!“. Magija njenih reči, obezbeđuje Bahandiju još jedan imunitet. Baklja koju Miloš pali za Bahandi je simbol sreće, dok gubitničko pleme, vatra može samo da asocira na predstojeći pakao Plemenskog saveta. A u 24-časovnu poteru za tajnim imunitetom, Bojana šalje Edina.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Spasavanje divljih životinja

Kasuko je ogorčen zbog poraza. Aleksandra misli da su dali sve od sebe, uprkos činjenici da su pogrešili u taktici. Marko, idejni tvorac strategije, kaže da  je onog  trenutka kada mu je Aleksandra u punoj brzini naskočila na kičmu, bilo jasno da je Kasuko daleko od specijalnih jedinica. „Skočila je na mene kao da igramo janjine i sad sam kapetan potonulog broda“, jada se pevač, uveren da će upravo on izleteti na sledećem savetu.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, Nemeš spajanjem kreveta smanjio nagradu za 500 evra

S druge strane, Nikoli je drago što je Bahandi pobedio upravo bez njega i Bojane, jer mu se do sada činilo da zbog „nekih pojedinaca“ ostali ne mogu da dođu do izražaja. Knez  ne može da odoli da ne pohvali sebe, pa kaže da se uprkos činjenici da je krupan, u igri snašao kao prava krtica, i da ovu pobedu koja mu je najdraža do sada, posvećuje svojoj majci.

Milan se odlično snalazi u Novom kraljevstvu. Pravi drugo ognjište, obezbeđuje ga od kiše, a  na kraju „udara“ i pločice u kuhinji. Njegove neimarske sposobnosti oduševljavaju Vesnu. Zato mu poklanja suknjicu za balet koju su mu ona i Biljana napravile od lišća, uz komentar da mu novi odevni predmet može poslužiti i kao kecelja za vreme kuvanja. U znak zahvalnosti, Milan u novoj uniformi izvodi piruetu i ljubi svoje pažljive saplemenice. One mu sugerišu da pazi kako seda, da mu se suknica ne bi izgužvala.

SURVIVOR- 15. epizoda, sreda 17. novembar