Košarkaški klub Partizan oštro je danas reagovao na kaznu od 36.000 dinara zbog nekulturnog ponašanja navijača na utakmici protiv FMP-a, ocenivši da je atmosera bila sportska, kao i da su se igrači obe ekipe ponašali primereno i sportski.

-Umesto da je poput predstavnika medija, i KLS pohvalila sportsku atmosferu na utakmici Partizan – FMP, Liga je uspela da pronađe razlog za novu kaznu, ovog puta od 36.000 dinara. ‘Smanjujte tenzije u interesu srpske košarke da bismo vas mi i dalje kažnjavali otprilike ovako izgleda odnos koji je rukovodstvo Košarkaške lige Srbije demonstriralo današnjom odlukom o kažnjavanju Partizana zbog navodno uvredljivog skandiranja na 30 sekundi pre kraja utakmice – navodi se u saopštenju crno-belih.

U odluci o kazni navodi se nekulturno ponašanje navijača, a direktor takmičenja Leon Deleon pojasnio je u izjavi agenciji Beta da je u pitanju skandiranje navijača 34 sekunde pre kraja, kada je domaći tim prelomio meč, a publika zapevala „je.i FMP“.

Povezana vest:  Đorđević: Želimo da ostvarimo svoj san

-Apel upućen navijačima, urodio je plodom i publika u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ je tokom jučerašnje utakmice svu svoju energiju usmerila na podršku crno-belima. Sportskoj atmosferi, u velikoj meri su doprineli i igrači obe ekipe koji su se na terenu ponašali primerno i u skladu sa svim sportskim načelima – naveo je Partizan.

-Ipak, delegat Dragan Minić, rukovodstvo KLS i njen direktor, Leon Deleon, uspeli su da pronadju način da ponovo kazne Partizan. Umesto da pohvalom za ponašanje navijača rukovodstvo Lige pomogne da zajedničkim snagama smirujemo tenzije i promovišemo sportsku atmosferu u našim halama, navedeni subjekti pronalaze ‘uvredljivo skandiranje’ na 30 sekundi pre kraja meča. Podsetićemo, za razliku od KLS, predstavnici medija su u izveštaju sa jučerašnje utakmice pohvalili ponašanje i igrača i publike čije navijanje ‘nije prelazilo granicu’, kako je izvestio Sportski žurnal, inače medijski partner KLS(?!) – navodi se u saopštenju Partizana.

Povezana vest:  Ekipa 3x3 Novi Sad Al Wahda osvojila je FIBA World Tour u Japanu

Crno-beli su naveli da ova kazna „nikako ne ide u smeru smirivanja tenzija“, u kojim su iši apeli Partizana, i upitali su se kakvu poruku ona šalje. Klub je naveo da nije sankcionisano ni „nedavno“ skandiranje kapitenu Novici Veličkoviću, koje je „trajalo daleko, daleko duže od 30 sekundi“.

-Gospodine Deleon i ostali učesnici u propisivanju kazni, kako da stišavamo tenzije ako vi selektivno sprovodite pravila?! Da li rukovodstvo KLS radi nešto osim što kažnjava i tako sakuplja sredstva za servisiranje sopstevnih ličnih dohodaka? Podsetićemo, sve troškove organizacije mečeva, sudija, putovanja, smeštaja, snose klubovi, pa stoga ispada da članarinama i kaznama klubovi isplaćuju plate gospodinu Deleonu i njegovim saradnicima. Gospodo, promovisanje sportskih vrednosti mora ići sa svih strana, inače će naš iskreni trud koji je juče dao rezultate ostati uzaludan zbog vašeg (ne)činjenja – naveo je klub.

-Partizan je ponosan na svoje navijače i njihovo ponašanje na jučerašnjem meču i još jednom im se srdačno zahvaljuje na primeru koji su dali svima – piše na kraju saopštenja Partizana.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio poveo sa 2:0, Indijana sa 2:1