Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u osminu finala masters turnira u Madridu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Španca Nikolasa Almagra u tri seta, 6:1, 4:6 i 7:5. Djoković je do petog trijumfa u isto toliko medjusobnih duela došao posle dva sata i 15 minuta.

Srpski teniser će u osmini finala turnira u Madridu igrati protiv boljeg iz duela izmedju Španca Felisijana Lopesa i Francuza Žila Simona. Ovo je bi prvi meč Djokovića na ATP turu nakon što je otpustio gotovo ceo stručni štab.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković drugi, Nadal treći Čačić ušao među 1.000

Djoković je već u prvom gemu meča pretrpeo brejk, ali je već u narednom uzvratio istom merom. On je naredni gem dobio bez izgubljenog poena za vodjstvo od 2:1. Almagro je u četvrtom gemu dobrim servisima i bekhendima došao brzo do 40:15, ali je srpski teniser posle nekoliko dugih razmena ;ipak uspeo da oduzme servis Špancu i dodje do vodjstva od 4:1.

Španac je u petom gemu pritiskao servis rivala, ali je Djoković uspeo da potvrdi brejk, a potom još jednom oduzme servis Almagru za vodjstvo od 5:1, da bi onda bez izgubljenog poena stigao do vodjstva od 6:1.

Povezana vest:  Na Li i Radvanjska u polufinalu Toronta

Drugi set doneo je znatno veću borbu nego prvi. Ponovo je Almagro prvi došao do brejk lopte, ali ovaj put nije uspeo da oduzme servis drugom teniseru sveta.

Obojica tenisera prilično su se mučili na svojim servisima, ali nijedan igrač nije uspeo da dodje do brejka. Djoković je u sedmom gemu propustio dve vezane prilike da oduzme servis Špancu, a ista situacija ponovila se i u devetom gemu.

Povezana vest:  Beker veruje da će Nadal oboriti Federerov rekord

Almagro je u 10. gemu, za razliku od Djokovića, uspeo da iskoristi drugu brejk lopti dodje do izjednačenja u setovima.

Španac je u narednom setu nastavio u istom ritmu, brzo i lako je poveo sa 3:0, uz prednost brejka, ali je Djoković uspeo da uzvrati istom merom, dodje do izjednačenja, a potom i u 11. gemu još jednom oduzme servis Almagru, te na svoj servis izbori plasman u osminu finala. Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 5.439.350 evra.