nesa_i_klicko_odjavaBorovčanin predborba Kličku!

 

Nenad Borovčanin (26-0-0 17KO), šesnaesti bokser na svetskoj WBC rang listi, obavio je sve testove koje jedan sportista treba da obavi pred svake pripreme za novu sezonu. Borovčanin  je zajedno sa svojim trenerom Fricom  Zdunekom boravio  18 dana u Kelnu, gde ga je Zdunek testirao na čuvenom sportskom institutu „PLUS ONE“.

Testiranja su uglavnom obavljana tokom  jutarnjeg treninga , a popodne su trenirali u Felix Gym-u kod svetskog šampiona srednje kategorije, Feliksa Šturma, tako da je pored testiranja Nenad obavio prvu etapu priprema za jesenje mečeve, od kojih će svakako najznačajniji biti za šampiona evrope u WBO verziji.

Povezana vest:  ZAJEČAR BOKSING NAJT, Ivan Ribać uprkos povredi slavio u Zaječaru

Sledeći meč Borovčanin će imati 16-og oktobra u O2 Areni u Hamburgu, gde će boksovati predmeč borbe za titulu svetskog šampiona teške kategorije između Vitalija Klička i Šenona Brigsa. Očekuje se prisustvo oko 30.000 gledalaca, a tv prava mečeva otkupiće preko 100 televizija iz celog sveta. Ovo će biti još jedna prilika našeg boksera da svetskoj sportskoj eliti prezentuje srpsku zastavu i srpski sport ali i dobra uvertira pred meč za evropsku titulu koji treba da boksuje u Banja Luci krajem godine ili početkom sledeće.

-Drago mi je da smo uradili testiranja i što će nam nauka dati dalje smernice u kondicionom delu treninga, što je uobičjena stvar kod svih vrhunskih sportista. Meč u Hamburgu će za mene biti još jedno veliko iskušenje, a posle toga me čeka meč karijere u Banja Luci  za šampiona Evrope. Boks je veoma težak sport i zahteva ogromnu fizičku pripremljenost a da bi se do  takve forme došlo mora se naporno trenirati. Svaki put kada mi je teđko setim se reči Muhameda Alija “Mrzeo sam svaki minut treninga ali sam sebi rekao PATI SADA I OSTATAK ZIVOTA ŽIVI KAO ŠAMPION!“ Ostaje mi samo da svoje odluke sprovedem u delo i u ringu dam završnu reč – rekao je Nenad Borovčanin.

Povezana vest:  Marko Nikolić odbranio titulu WBC šampiona Mediterana

Borovčanin će sledeće tri nedelje provesti u Loznici i Banja Luci gde će trenirati individualne kondicione treninge po planu i programu koji mu je napravio Zdunek u skladu sa rezultatima testova. Posle toga odlazi ponovo u Austriju na Tirol, gde će zajedno sa Vitalijem Kličkom provesti tri sedmice i trenirati pod dirigentskom palicom njihovog zajedničkog trenera. Kličko se priprema za odrbanu titule šampiona sveta protiv Šenona Brigsa koji će se održati u Hamburgu 16. oktobra, koji će mu možda biti i oproštajni meč.

Povezana vest:  Holifildove rukavice prodate za 35.200 dolara