luka_popovic_2011

SRBIJA DOMAĆIN KONGRESA EVROPSKE BOKSERSKE UNIJE 2015.

Evropa na okupu u Srbiji

 

Godišnji kongres evropske bokserske unije (EBU) održan je 2 juna u Liježu. Predstavnici Srbije na pomenutom kongresu bili su Miroslav Popović, predsednik SPBF i Luka Popovic, dok je Crnu Goru predstavljao Mijo Martinović, predsednik Profi federacije Crne Gore. Na kongresu je doneseno nekoliko važnih odluka i to:

Povezana vest:  GRAND PRI MATE PARLOV, Turnir otkazan zbog finansija

-Biće uvedena stroga kontrola za boksere koji boksuju bez odobrenja matične federacije; kažnjavaće ce svaki prestup, čak i isključenjem federacije iz članstva EBU;

-Glasanjem je odlučeno da se iz članstva EBU iskljuci federacija Luksemburga, ukoliko bude sankcionisala mec Dejvid Hej protiv Dereka Čizore zbog poznatog nesportskog ponasanja Dereka „Del boja“ Čizore na svom poslednjem meču protiv Vitalija Klička za WBC titulu.

Povezana vest:  Manuel Čar: Okončaću Kličkovu karijeru

Za boksera godine (2011.) proglašen je pojski srednjaš Gregor Proksa, Dok je za meč godine proglašen upravo Proksin meč kada je tehničkim nokautom pobedio Sebastijana Silvestera i preuzeo titulu prvaka Evrope.  Za promoter Starog kontinenta proglašena je Sauerland events;

-Za nas najvažniji detalj kongresa je dodela organizacije 2015 godine Srbiji. Sledeće 2013. Kongres EBU je u Beču, a 2014. u Monte Karlu. Ovo je još jedan dokaz koliko smo cenjeni u evropskim i svetskim bokserskim krugovima jer smo, ponovo, dobili mogućnost da krem boksa u Evropi dovedemo u Srbiju – rekao ej Luka Popović.

Povezana vest:  Ruski bajkeri “Noćni vukovi” posetili SPBF