nba_novi_logo

NBA VESTI

Oklahoma povela sa 3:2

 

U 5. utakmici finala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Oklahoma je jutros u San Antoniju savladala Sparse sa 108:103 i povela sa 3:2 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Košarkaši Oklahome verovatno nisu mogli da izaberu bolji trenutak za brejk. Najpre iz razloga što su postali prvi tim koji je u ovogodišnjem plej ofu ostvario pobedu kao gost. Zatim, postali su jedini tim koji je u ovogodišnjem šampionatu tri puta savladao San Antonio i, najzad, stvorili su sebi priliku da pred svojim navijačima proslave ulazak u veliko finale plej ofa.

Povezana vest:  Republika: Trinkijeri menja Đorđevića u Virtusu

Jer, ukoliko u noći između srede i četvrtka ponovo budu bolji od Sparsa, serija će biti završena a Oklahoma će se boriti za šampionski prsten. Takav epilog realno je očekivati imajući u vidu da Kevin Ðurent i ostali utakmicu godine igraju u Oklahoma Sitiju. Jutrošnji duel u San Antoniju košarkaši Oklahome kontrolisali su većim delom. Činilo se da je utakmica odlučena pet minuta pre kraja posle „trojke“ i slobodnog bacanja Džejmsa Hardena kada su gosti poveli sa 101:88.

Povezana vest:  Novi poraz Partizana, Zadar bolji u produžetku

Usledila je, međutim, serija San Antonija 13:2 i nepun minut pre kraja sve je ponovo bilo otvoreno – Oklahoma je vodila sa 103:101. Neizvesnost, ipak, otklanja Harden još jednom „trojkom“ za 106:101, posle koje više nije bilo nikakve dileme oko pobednika. Poenima u izuzetno važnim trenucima Harden je od saigrača zasluženo proglašenom junakom utakmice u kojoj je ubacio ukupno 20 koševa. Sedam više, uz pet asistencija i četiri skoka učinak je Ðurenta, dok je Rasel Vestbruk utakmicu završio sa 23 poena, 12 asistencija i četiri ukradene lopte.

Povezana vest:  Mačvan: Sale ima ludačku ambiciju, on je naš duhovni vodja

U poraženim Sparsima izdvojio se Argentinac Emanuel Ðinobili sa 34 koša, sedam asistencija i šest uhvaćenih lopti. Francuski reprezentativac Toni Parkr ubacio je 20 poena, dok je Tim Dankan ostvario još jedan „dabl-dabl“, pošto je uz 18 poena, 12 puta bio najviši u skoku.