dule vujosevic par gala

Vujošević: Uz publiku možemo da pobedimo Žalgiris

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je predstojeća utakmica Evrolige sa litvanskim Žalgirisom veoma važna za njegov tim iako nema rezultatski značaj jer nijedna ekipa ne može da se plasira u završnicu takmičenja. 
-Mi ćemo igrati kao da utakmica ima kvalifikacioni značaj, tako joj pristupamo…Utakmica ima značaj rejtinga, stalo nam je da učešće u Evroligi završimo na dostojanstven način – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu. 
Partizan sutra dočekuje Žalgiris u pretposlednjem kolu Top 16 Evrolige, a to je i poslednja utakmica koju će crno-beli u tom takmičenju odigrati kao domaćini u beogradskoj Areni. Trener Partizana je rekao da je njegov tim ispunio očekivanja u takmičenju i pokazao da je ravnopravni protivnik. 
-Ovo jeste hipotetički, ali mislim da smo bili u kompletnom sastavu sa (Leom) Vestermanom, a posebno (Draganom) Milosavljevićem, uz dolazak (Davisa) Bertansa, da bi se borili za plasman među osam najboljih. Ali, i ovako smo postigli veliki uspeh, a svaka utakmica u Evroligi je obaveza i trofej za sebe – rekao je Vujošević. 
Trener Partizana je pozvao publiku da dođe u Arenu, ne samo da bodri tim, već i da vidi neke velikane iz protivničke ekipe, naglasasavajući da je to možda poslednji put da će Šarunas Jaskevičijus igrati u Beogradu. 
-Možemo utakmicu da dobijemo, mada neće biti lako. Oni su tipični predstavnici litvanske škole, brzi su, trče kontranapade, šutiraju za tri…verujem da će publika uživati u meču – rekao je on. 
Što se tiče Amerikanca Terensa Kinzija, koji je otišao u SAD na preglede posle povrede, Vujošević je kazao da je igrač prekršio klupsku disciplinu time što se nije vratio u sredu kako je bilo dogovoreno. 
-Samo je poslao poruku njegov menadžer, sa molbom da se Kinzi vrati sedam dana kasnije, ali ne da igra već da bude na terapiji. Njemu je dijagnoza iz SAD ista kao ovde, samo se razlikuje pristup terapiji. To kašnjenje je grubo kršenje klupske discipline i on će biti kažnjen zbog toga – rekao je trener. 
Na pitanje da li samo prisustvo američkog igrača znači za tim iako ne igra, Vujošević je odgovorio: „Ako ne igra, važniji nam je Miša Tumbas (poznati navijač Partizana)“. 

Povezana vest:  KUP RADIVOJA KORAĆA 2011, Ekipa Partizana mt:s osvojila je 12. trofej Kupa! (FOTO)