wladimir_klickoMEČ ZA IBF, WBO I IBO POJAS U TEŠKOJ KATEGORIJI

Pobeda Klička nokautom

 

Ponovo Vladimir Kličko!!!

Ukrajinski ČEKIĆ, ili doktor Vladimir Kličko kako ga ljubitelji profesionalnog boksa zovu odbranio je, po ko zna koji put pojaseve u verzijama  IBF, WBO i IBO. Naime, tehničkim nokautom u 10 rundi posle minute i 30 sekundi u toj rundi Kličko je poslao na pod tamnoputog protivnika – izazivača Samjuela Petera i tako upisao 55 pobedu u profi karijeri. Ring je bio postavljen u Kromezbank Areni u nemačkom gradu Frankfurtu a bila je premala da primi sve ljubitelje boksa.

Povezana vest:  Ubijen 16-godišnji brazilski bokser

Kličko je ovim nokautom upisao 55 pobedu (49 KO) a ima i tri poraza (3 KO). Njegov protivnik Nigerijac Peter sada ima 34 pobede (27 KO) i tri poraza (2 KO).

Od prvog gonga Kličko je odlično kontrolisao borbu i nije davao Peteru ni šansu da pokaže ni jedan pošten udarac. Kličko je vrhunski blokirao sve pokušaje tamnoputog izazivača i ispucavao je direkte poput projektila koji su završavali na Peterovom licu. U svih 10 rundi, koliko je trajao meč, od planiranih 12, Kličko je dominirao što je na kraju rezultiralo još jednom pobedom nad renominiranim bokserom poput Samjuela Petera. Kraj je bio više nego ubedljiv. Kličko je pogodio Petera desnim krošeom pa je levicom promašio a ponovo je, u bliskoj borbi desnom rukom pogodio Petera. U tom trenutku je sudija u ringu prekinuo meč a Peter je pao poput sveće. Trebalo je par minuta da lekarski tim nigerijskog boksera vrati “na noge” tačnije dag a podigne na stolicu što je bio dovoljan pokazatelj koliko su razorni udarci bili ukrajinskog doktora.

Povezana vest:  Džošua protiv Povetkina na Vembliju