dusan-ivkovicSP TURSKA 2010

 

Ivković: Bili smo bolji, ali nam fali iskustvo

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković ocenio je da je njegov tim više zaslužio da se plasira večeras u finale Svetskog prvenstva, ali da nije bio dovoljno iskusan da pobedi Tursku.

-Bili smo bolji, ali potrebno nam je da imamo iskustva… Sada moramo da se spremamo za utakmicu za treće mesto – rekao je Ivković novinarima posle poraza od domaćina Turske 82:83, košem pola sekunde pre kraja.

Povezana vest:  Nelson: Čvrstom odbranom do pobede protiv Budiveljnika

Turska je imala četiri i po sekunde za poslednji napad, a selektor je ocenio da je rival imao sreće.

-Očekivali smo da će lopta doći do (Hidajeta) Turkoglua. To se i desilo, ali mu je ispala i srećno došla do (Kerema) Tunčerija, a on je pogodio. Nije im bio najorganizovaniji napad, ali je bio loš trenutak za nas – rekao je Ivković.

Selektor Srbije govorio je pre meča da njegova ekipa mora da dobro odigra prvo poluvreme.

-To smo i uradili, ali smo u drugo poluvreme ušli bez kontrole. Vratili smo se brzo, ali smo popustili sa koncentracijom. Pokušao sam da prekinem slavlje kada smo poveli sa osam razlike i davali lake trojke… Odbrana nije bila na neophodnom nivou. Nismo imali sreće – rekao je selektor.

Povezana vest:  Srbija ubedljivom pobedom do EP

Srbija sutra igra protiv Litvanije za bronzanu medalju.

-Teško mi je da pričam o tome, pošto sam emotivno još u ovoj utakmici. Jako poštujem i cenim Litvaniju, zasluženo su stigli do polufinala… Moramo mentalno da se spremimo za borbu, moram da dam sve od sebe da spremim ekipu – rekao je Ivković, koga su svi novinari aplauzom ispratili iz sale.

Povezana vest:  Izabrani novi članovi UO KK Partizan

Uz Ivkovića je bio i bek Milenko Tepić, kome je bilo vidno teško, pošto je držao oči zatvorene ili je gledao u sto.

-Mnogo je teško… Moramo da razmišljamo o bronzi, to treba da nam bude najvažnije. Borili smo se dobro, igrali odlično, ali u ključnim trenucima nismo odigrali odbranu kako možemo – rekao je Tepić.